Yakalanan DEAŞ emirinin hedefinde Ayasofya da varmış

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve dün tutuklanan terör örgütünün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in, Türkiye'deki stratejik yerlere, siyaset ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine ettiği öğrenildi. Hedeflerinde Ayasofya da varmış.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 13:09 GÜNCELLEME 01.09.2020 13:42 GÜNCEL
Yakalanan DEAŞ emirinin hedefinde Ayasofya da varmış
Yakalanan DEAŞ emirinin hedefinde Ayasofya da varmış

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ'ın, yeni ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne, bazı derneklere, kuruluşlara ve şahıslara yönelik, eylem arayışı içerisinde olduğu yönünde elde edilen istihbari bilgiler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

 

Çalışmalar sonucunda, Hüseyin Sağır, AK-47 marka uzun namlulu silah ve 5 adet şarjör ile İstanbul'da kaldığı otelde yakalandı.

DEAŞ'ın Türkiye emiri yakalandı! Bakan Soylu teröristin kimliğini açıkladı

 

18 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Hüseyin Sağır'a eylem talimatı verdiği değerlendiren ve DEAŞ terör örgütü adına çatışma bölgelerinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, üst düzey örgüt mensuplarından şifreli mesaj programları üzerinden aldığı talimatlar doğrultusunda, Türkiye'deki stratejik yerlere, siyaset ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine eden DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden Adana'da yakalanarak gözaltına alındı.

Özden'in kaldığı evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bahse konu şahıslarla bağlantılı olduğu değerlendirilen şahıslara yönelik operasyonlar devam ediyor.

20 Ağustos'ta İstanbul'a getirilen Mahmut Özden, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Misafir80 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpekleri yaşatmayın kiralık katil suruleri
    Cevapla
  • ssss 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya acilmadan once kafamdan bu geciyordu. Kesin birileri saldirir bomba patlatir diye dogru cikti. Bu isidliler batinin parali kopekleri.
    Cevapla
  • alper 3 yıl önce Şikayet Et
    "elverisli" mossad piyonlari; Zurnanin alt delikleri...
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç kere Türkiyeyi kana buladınız hainler. Bir gün de israilde bir eylem yapın orada kan dökün elinizi öpecem. Siz kimin köpeğisiniz.
    Cevapla
  • Tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    Deaş=Pkk farkı yok!Adlarından başka aldatıcı bir takım farklılıkları var,sonuçta aynı amaca hizmet ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR