Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Nahçıvan'da gerçekleştirdiği ortak askeri tatbikatta temsili düşman hedefleri kara ve havadan vuruldu.
Azerbaycan ve Türkiye arasındaki askeri iş birliği çerçevesinde, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki koordinasyonun geliştirilmesi amacıyla yapılan tatbikatta yerine getirilen görevler gerçek savaş sahnelerini aratmadı.

Tatbikatta 2 bin 600 asker, 200 tank ve zırhlı araç, 180 füze sistemi, top ve havan topu ile 18 helikopter ve uçak, 30'dan fazla hava savunma sistemi yer aldı.
Tatbikat, temsili düşmanın keşif ve sabotaj gruplarının etkisiz hale getirilmesi ile başladı. Sabotaj ve provokasyonlara yanıt olarak düşmanın temsili hedefleri füze ve top atışlarıyla imha edildi, ardından birlikler karşı taarruz başlattı.

Türk ve Azerbaycan birlikleri taarruzla temsili düşman mevzilerini ele geçirdi, düşmanın ateş noktaları ve zırhlı araçları imha edildi.

Tatbikat kapsamında düşmana ait insansız hava araçları etkisiz hale getirildi, rezerv güçlerine havadan saldırı düzenlendi. Özel birliklerin de katıldığı tatbikatta belirli bölgelere havandan indirme yapıldı.
Savaş uçaklarının farklı görevler icra ettiği tatbikatın sonunda helikopterler Türk ve Azerbaycan bayrakları açarak uçuş gerçekleştirdi.

Tatbikatı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Vasif Talıbov ile Türkiye'den 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay da izledi.
 

Yorumlar 27 Yorum Var
  • TOKADİ 07.09.2020 06:38
    islamın ordusu
  • Leyla 06.09.2020 13:26
    Dunya Turk,un gucunu biliyordu , simdi ise gucune guc kattigini gordu. NE MUTLU TURKUM DIYENE.
  • misafir 06.09.2020 13:16
    Kırk bin kere maşallah
  • VATANSEVER 06.09.2020 12:30
    Yalnız Azerbaycan askeri ambulansını ve ilk yardımını derhal güncellemesi lazım ..o ne ya öyle..? Ambulans çok İLKEL... Onunla taşınan yaralı, gidene kadar şehit olur. ayrıca içide çok donanımsız görünüyor..nasıl acil müdahale yapılacak..
  • 4343 06.09.2020 11:38
    Hayret Bizleri Gururlandıran Tatbikatdan Rahatsız olanlar var. Tıbkı Macron gibi.Hafter gibi.Yunan gibi. Çünkü onlarda Tatbikatlarımızdan büyük ihtimal Rahatsız.
Daha fazla yorum görüntüle