6 Eylül 2020 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

MAALESEF UYULMUYOR
Erdoğan: Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göztepe Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu. "Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır" diyen Erdoğan, vatandaşları da şu sözlerle uyardı: Sürekli söylememize rağmen maalesef Türkiye'nin dört bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor. Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor, mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor.

VAKA ARTIYOR
Son 24 saatte 99 bin 497 Kovid-19 testi yapıldı, 1673 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Eylül koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 99 bin 497 Kovid-19 testi yapıldı, 1673 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 56 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1091 oldu.

YENİ DÜZENLEME
İzolasyonu sonlanan işine dönebilecek

Kovid-19 Bilimsel Danışma Kurulu önerileri ile Kovid-19 rehberinde, "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" bölümünde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni tip koronavirüs testi pozitif olan ve izolasyon süreleri sonlandırılan kişilerin, PCR testine bakılmaksızın işlerine dönebilmelerine yönelik düzenleme yapıldı.

YERLİ AŞIYI BEKLİYORUZ
İlhan: Başka ülkelerin geliştirdiği aşılara güvenmiyoruz

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, başka ülkelerin geliştirdiği aşılara güvenmediklerini belirterek yerli aşı için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. İlhan, yılbaşı ya da yılbaşından sonra Türkiye'nin üzerinde çalıştığı aşının piyasada olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

BURSLAR YATIYOR
KYK bursu ve sağlıkçılara ek ödemeler başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin eylül ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Resmi gazetede yayımlanan karara göre de, 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele ek ödeme yapılabilecek.

PROVOKASYONA DEVAM
Yunan sözcüsü: Türkiye'ye yaptırımlar uygulanacak
Ege Denizi’nin tamamının Yunanistan’a ait olduğu görüşü dışında her fikre saldıran Yunanistan tüm diyalog çağrılarına provokasyon ve tehdide devam ediyor. Yunan hükümetinin sözcüsü Stelios Petsas bir kez daha şantaj yaparak, "Türkiye'ye yaptırımlar uygulanacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için Avrupa Konseyi'nde durum çok zor bir hale gelecek" ifadeleri kullandı.

HİNDİSTAN REKOR KIRDI
24 saat içinde açıklanan en yüksek vaka sayısı 90 bin 632 Hindistan’dan geldi

Hindistan son 24 saat içinde 90 bin 632 yeni Kovid-19 vakası ve 1065 yeni ölüm bildirdi. Böylelikle Hindistan, dünyada salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısını bildiren ülke konumuna yükselmiş oldu. Dünya genelinde vaka sayısı 27 milyon 100 bine, ölü sayısı ise 884 bine dayandı.

KURZ’A CEVAP
Çavuşoğlu: AB’ye asıl büyük tehdit Kurz’un temsil ettiği çarpık ideolojidir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un, 'Erdoğan, Avrupa'daki Türkleri kendi amaçları için kullanıyor' iddiasına sert yanıt verdi. Çavuşoğlu “Avrupa Birliği ve değerlerine asıl büyük tehdit Kurz’un temsil ettiği çarpık ideolojidir. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı üzerine kurulan bu çirkin siyaset çağımızın hastalıklı zihniyetidir” ifadelerini kullandı. 

AŞİRET TOKATI
Aşiretler YP’yi Deyrizzor’da attı
Deyrizor’da aşiretlerin isyan bayrağı açtığı PKK/YPG çareyi bölgeden kaçmakta buldu. PKK’nın El Akidat aşiretinin 2 liderini öldürmesinden sonra başlayan çatışma ortamında önce terör örgütünün istihbarat ajanları Halid El Alaş (Ebu Hamam) ve El Kabir yüzleri maskeli motosikletli kişiler tarafından vuruldu.

SKANDAL KİTAP
Fransızlar PKK seviciliğini ders kitaplarına taşıdı

Fransa'da Macron tarafından Elysee Sarayı'ndan ağırlanan PKK liderleri ve temsil ettikleri terör ideolojisi şimdi de liseli Fransız gençlerin ders kitabına girdi. YPG'yi simgeleyen paçavralar ve silahlı üniformalı teröristlerin fotoğrafının da yer aldığı ders kitaplarında 'Kürtler dünyada devleti olmayan en büyük ulus' olarak ifade edildi.

MURİQİ TAMAM

Kosovalı golcü 17,5 milyon Euro karşılığında Lazio’ya gidiyor

Günledir süren pazarlıklar sonunda Lazio ile Fenerbahçe Vedat Muriqi'nin transferi konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre İtalyan temsilcisi Kosovalı futbolcu için mavi-beyazlılar 17.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Fenerbahçe Muriqi'nin sonraki satışından ise yüzde 5 pay alacak. 26 yaşındaki golcü Roma ekibine 5 yıllık imza atacak.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • mehmethanci 06.09.2020 21:49
    kısıcası arkadaşlar sayin tayyip erdoğanı bu ğavurlar istemiyorsa biz isticegiz ve arkasinda olacaz allah inşallah uzun ömür verir reisimize
  • tebabet 06.09.2020 21:14
    isim vererek saldırıyorlar Türkiye değil ERDOĞAN diyorlar demek ki dünya bu kadar zeki bir insan görmedi korkunun açığa vurmuş hali
  • Murat 06.09.2020 19:51
    Kurtuluş savaşında ki kadar vahim olamaz sayın hans
  • egemen türk 06.09.2020 19:35
    cok basit o zaman türkiyede bütün gaz ve petrol anlasmalarindan geri adim atmasi lazim.. birde unutmayalim nükleari olmayan bir devlet devlet olarak kabul edilmiyor.....
  • oğuz 06.09.2020 19:13
    hele ya düne kadar yunan gevuru ekonomik krizdeydi biz bunlara yardım etmedikmi :)
Daha fazla yorum görüntüle