Ayasofya ile ilgili iddiaya İletişim Başkanlığı'ndan açıklama!

Ayasofya Camii’nin müzeye çevrilmesine dair 24/11/1934 tarih ve 2/1589 sayılı Bakanlar Kurulu kararının Danıştay 10. Dairesi tarafından iptali kararına karşı 'Cumhurbaşkanlığı’nın temyize başvurduğu' yönündeki asılsız haberlere ilişkin İletişim Başkanlığı tarafından açıklama geldi. Açıklamanın yanı sıra da siyasi isimler bu haberlere tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2020 13:23 GÜNCELLEME 09.09.2020 13:30 GÜNCEL
Ayasofya ile ilgili iddiaya İletişim Başkanlığı'ndan açıklama!
Ayasofya ile ilgili iddiaya İletişim Başkanlığı'ndan açıklama!

İletişim Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; 

 

 

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Ayasofya Camii'nin statüsü ile ilgili olarak Danıştay 10. Dairesince verilen iptal kararının Cumhurbaşkanlığı tarafından temyiz edildiği” yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Zira, mezkûr Dairece, 02/07/2020 tarihinde verilen iptal kararını temyiz etme hakkı sadece Cumhurbaşkanlığına ait olup, söz konusu Karara karşı Cumhurbaşkanlığınca temyiz yoluna müracaat edilmemiştir. Dolayısıyla Karar kesinleşmiştir. Bunun dışındaki kişi ya da kurumların davada temyiz hakkı da bulunmamaktadır.

 


METİN KIRATLI: BU HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Cumhurbaşkanlığı İdarî ve Mâlî İşler Başkanı Metin Kıratlı da konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twietter'dan açıklama yaptı. 

Metin Kıratlı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

1- Bazı basın yayın organlarında, Ayasofya Camiinin statüsü ile ilgili olarak Danıştay 10.Dairesince verilen iptal kararının Cumhurbaşkanlığı tarafından temyiz edildiği yönünde haberler yapıldığı görülmüştür. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 

2- Zira, anılan Dairece, 02/07/2020 tarihinde verilen iptal kararının temyiz etme hakkı sadece Cumhurbaşkanlığına ait olup, söz konusu Karara karşı Cumhurbaşkanlığınca temyiz yoluna müracaat edilmemiştir. Dolayısıyla Karar kesinleşmiştir. 

CHP'Lİ BEKAROĞLU DA YALANA ORTAK OLDU

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da iddialara inanarak, "Bu nasıl bir riya? Cumhurbaşkanı büyük törenle açılış yaptı ama Cumhurbaşkanlığı, Ayasofya'nın tekrar cami yapılması kararına itiraz etmiş." açıklamasında bulundu.

CUMHURİYET GAZETESİ ŞAŞIRTMADI

Cumhuriyet Gazetesi yalan haberi yayan basın organlarının başını çekti. Gazete "Cumhurbaşkanlığı, Ayasofya'nın ibadete açılması kararına itiraz etti" başlığı ile asılsız haberi okuyucularına servis etti. 

YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • Baybora 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam tozuttu geri zekalılar. Allah bu delilerden milleti korusun.
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Yunan ordusunu gerçekten denize mi döktük? hedef 2023 yola devam
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis le yola devam
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    aynı şeytan gibi vatanımızdaki hainlerde boş durmuyor. Biz müslümanlarda boş durmuyalım
    Cevapla
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP ye geçince geçmişte hangi kökenden olduğun pek önemli olmuyor demekki Bu Mehmet Bekaroğlu tam bir sazan araştırmadan soruşturmadan hemen atlayıveriyor Cumhurbaşkanı kendi imzalayıp camiiye çevirdiği bir yeri tekrar neden müze yapmak için temyize gitsin hiç imzalamazdı müze olarak devam derdi yani kendi kendini mahkemeyemi verecek bu olacak işmi nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz ki bu kadar kinle hınçla hemen mal bulmuş magribi gibi saldırıyorsunuz sonra rezil oluyorsunuz ancak çıkıp bir özür dilemiyorsunuz. Yazık size yuhh size..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR