9 Eylül 2020 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

110 BİNDEN FAZLA TEST YAPILDI

Koronavirüste son rakamlar...

Sağlık Bakanlığının Covid-19 bilgilendirme sayfasında Türkiye’nin güncel korona virüs tablosu kamuoyuyla paylaşıldı. Tabloya göre son 24 saatte 52 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 6 bin 782’e yükseldi. Bugün toplam 110 bin 565 test yapılırken, bin 761 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 283 bin 270 oldu. Bugün iyileşen bin 93 kişiyle birlikte toplam iyileşen toplam hasta sayısı 253 bin 245'e yükseldi.

 

SKANDAL ÖTESİ SÖZLER

Erol Mütercimler İmam Hatiplileri hedef aldı

Yazar Erol Mütercimler, Haber Global'de katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program sırasında, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışmada, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor; sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadelerini kullandı. Erol Mütercimler, daha sonra söylediği skandal sözlerle ilgili özür dilese de ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Çal, 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

MEB'DEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Hangi sınıflar okula başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül 2020 Pazartesi günü “aşamalı ve seyreltilmiş” olarak başlayacak olan okullarda yüz yüze eğitim öğretime ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ''21 Eylül'de eğitime sadece okul öncesi ve 1. sınıflar başlayacak'' denildi. Milli eğiitm Bakanı Ziya selçuk ise yaptığı açıklamada, ''Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler'' ifadelerini kullandı.

 

İSRAİL KANA DOYMADI

Bomba yetmiyor suikast yapalım

israilli general Tal Brown, skandal bir çıkışla Gazze’de askeri alanları bombalamak yerine Hamas liderlerine yönelik suikast politikasına dönülmesi gerektiğini savundu.Brown “ İsrail ordusu her gece Hamas’ın askeri binalarına ve karargahına saldırıyor. Gazze’den İsrail’e yangın çıkaran balonlar fırlatılmasının önünü belirli noktaları bombalayarak kesemeyiz. Bazen haftalarca ve aylarca süren bombardımanlar Gazze’deki askeri bölgedeki hedefleri yok etmediğimizi gösteriyor. Bu çabalar sorumlu kişilerin ölümüne ya da yaralanmasına yol açmıyor. Geçmiş deneyimlerimiz bize kıdemli liderler ortadan kalktığında denklemin değiştiğini öğretti.” şeklinde konuştu.

 

BAKAN ALBAYRAK MÜJDEYİ VERDİ

İkinci yarıda 'V' şeklinde toparlanma bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak koronavirüs salgınında ikinci dalganın olmaması durumunda Türkiye ekonomisinin yüzde 5'in oldukça üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğini belirterek "Tüm öncü göstergeler Türkiye açısından en kötünün geride kaldığını gösteriyor. 2. yarıda `V' şeklinde toparlanma bekliyoruz. Cari dengeyi rekabetçi kur politikası ile sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

 

AŞI DENEMESİ DURDURULDU

Oxford Üniversitesi kötü haberi duyurdu

Oxford Üniversitesi ve ilaç şirketi AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının son aşamadaki klinik testleri, bir deneğin aşıya olumsuz tepkiler vermesi üzerine askıya alındı. AstraZeneca'dan yapılan açıklamada, bir denekte "açıklanamayan bir hastalığın" ortaya çıkmasının ardından testlerin durdurulduğu belirtildi ve bu, "rutin bir prosedür" olarak tanımlandı. Açıklamada, yaşanan durumun arkasındaki nedenlerin araştırılmaya başlandığı belirtildi.

 

TRUMP'A SOĞUK DUŞ

Elçilik talebine Sırbistan’dan itiraz geldi

ABD Başkanı Trump’ın “Elçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacak” dediği Sırbistan’dan itiraz geldi. Cumhurbaşkanı Vucic, Brüksel’deki açıklamasında “Sırbistan henüz o sayfayı açmadı” dedi. İsrail elçisi gibi davranan Trump’ın Beyaz Saray’daki emrivakisi karşısında Vucic’in yaşadığı şaşkınlık kameraya da yansımıştı.

 

JOSEF DE SOUZA BEŞİKTAŞ'TA

Brezilyalı futbolcu ile 1+1 yıllık anlaşma sağlandı

Beşiktaş, Suudi Arabistan takımlarından Al Ahli ile sözleşmesini fesheden eski Fenerbahçeli orta saha oyuncusu Josef de Souza ile 1+1 yıllık anlaşma sağladı.

 

GURURUMUZ ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ

Milli futbolcu, Premier League'de yılın 11'ine seçildi

Leicester City'de forma giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü, Profesyonel Futbolcular Derneği tarafından Premier League'de yılın 11'ine seçildi.

 

MİRİN VE DOUGLAS KADRO DIŞI

Kadroda düşünülmeyen iki futbolcudan, kulüp bulmaları istendi

Beşiktaş'ta Fransız stoper Mirin ile Brezilyalı sağ bek Douglas kadro dışı bırakıldı. Kadro dışı bırakılarak kendilerinden takım bulması istenen iki oyuncu, çalışmalarını takımdan ayrı başka bir sahada sürdürecek.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • türkiye 09.09.2020 23:04
    bize Türkiye ye nasip olacak inşallah.
  • İslam 09.09.2020 17:11
    Bilinmeyen bir hastalık
  • Tedavi 09.09.2020 16:54
    Kolloidal gümüş suyu için aşıya gerek yok
  • Mustafa 09.09.2020 16:13
    Aşının çıkmasını engellemeye yönelik bir durdurma olabilir.
  • Mardinli 09.09.2020 15:55
    Ulan en son zombileri üreteceksiniz ha. Bırak biz koronayla daha iyiyiz. Nedemek tanımlayaman bir hastalık.
Daha fazla yorum görüntüle