Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Roketsan’ın ürettiği TEBER’in Aksungur’dan atışının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TEBER güdüm kiti mühimmatının ilk kez bir İHA’dan atıldığına dikkat çekerek, Roketsan’ın ürettiği TEBER’in Aksungur’dan atışının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini bildirdi.

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Volki tolki 12.09.2020 00:58
    Bu atış sizi yanıltmasın alet gayet başarılı kendini zaten kanıtlamış bir kit ilk defa denenmiyor..bombanın randımanı zaten biliniyor.. burda denenen bombanın başarısı değil. İhanın kabiliyeti..ki görüntüler deki cep değeri bile çok iyi o bomba mk81 olsa bileki 82 çok daha büyüktür. 120 kilo ağırlığında patlayıcı başlığı 45 kilo
  • Volki tolki 12.09.2020 00:45
    Bu bırakma ayrılma testi.. atıp atmadığına bakılır.Hedefi ıskalaması önemli değil olsa bile fark etmez sapma payı bile gayet iyi. Patlayıcı yok o toz bulutu sadece çarpma etkisi bu büyüklükteki bomba patlarsa orada tank mank bırakmaz. Savaş dışı bırakır. 7 atış yok orası deneme alanı tek atış var. En önemlisi bu büyüklükte bombanın ihadan salınmış olması..Bu kabiliyet f16 yükünü hafifletir.
  • Tetece 11.09.2020 00:22
    7 tane iskalama saydım ilk etapta buda kenardan vurdu daha çok geliştirilmeli yinede füze atışlarında hedefte sapmaların olması çok normal .
  • Abdullah Birisi 10.09.2020 23:33
    Bu ayar böyle kalmaz. Onu tam ortadan vuracak şekilde kalibre etmiştir artık bizimkiler. Bu yunan sevinsin diye göstermelik atış bak vuramıyorlar desin diye. Tam göbeklerine yiyince anlarlar vuruyormu vurmuyormu.
  • Ergun 10.09.2020 22:24
    Bundan sadece 10 yıl önce yoktu,20 yıl önce itrailden alınanlar ya bozuk tu yada öyle istediğin yeri vuramıyordun.... 'taki bir yigit çıkıncaya kadar! Evet onun adı Erdoğan.... şimdi anlaşılıyor ki bu ülkede neden gezi oldu, 15 temmuz oldu, darbeler oldu, mit tırları olayı oldu, hakan fidanı almak istemeleri dövizle oynama vsvs liste uzar gider.... şimdi yapılması gereken devlet adamının arkasında durmak.... onlar konuşur ak parti yapar........
Daha fazla yorum görüntüle