Esenyurt'ta camiye girerek içeride bulunan ses sistemini çalan hırsız, güvenlik kameralarına yansıdı. Ses sisteminin hırsızlar tarafından çalındığı cami imamının ezan okumak istediği sırada fark edildi.
Olay, 6 Eylül'de Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Mevlana Camii'nde meydana geldi. Gündüz vakti camiye giren hırsız, bir süre caminin içinde dolaştı. Sonrasında ise ezan okunan bölüme yönelen hırsız, ses sistemini yerinden söktü. Minberin altından bir seccade alan hırsız, ses sistemini seccadeye sararak bir poşete koydu. Hırsız, cami içinde bazı elektronik cihazları da poşete koyarak camiden ayrıldı. Hırsızlığı, vakit namazını kıldırmak için camiye gelen imam Rasim Özen fark etti. Haber verilmesiyle olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Camiye gelen ekipler, güvenlik kameralarını inceleyen ekipler hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.
 
ÇANTA GİBİ SIRTINA SIRTLAYIP ÇIKIP GİDİYOR
Olayı anlatan cami imamı Rasim Özen, Önce kapıyı açıyor. Daha sonra buradaki ses sistemini bıçakla söküyor. Seccadeye sararak sırtına alıp, eski cihazları da alıp çıkıp gidiyor. Merdivenin altında eski cihazları koyduğumuz yere geliyor. Onları da alıp bağlıyor. Çanta gibi eline alıp çıkıp gidiyor dedi. 

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Yaşanan hırsızlık anı cami içindeki kameralara saniye saniye yansıdı. Görüntülerde camiye giren hırsız, ses sisteminin olduğu yere yöneliyor. Ses sistemini yerinden söken hırsız, daha sonra minber bölümünden bir seccade alarak ses sistemini seccadeye sarıyor. Seccadeyi ve camideki bazı elektronik eşyaları da poşete koyan hırsız, camiden ayrılıyor.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • YALNIZ ADAM 12.09.2020 22:21
    hz. ALİ RADİYALLAHÜ AN şöyle buyuruyor ALLAH KORKUSU OLMAYAN HER ŞEYİ YAPAR işte imansızlığın sonu daha çok şey yazarımda neyse bu kadar yeter saygılar
  • KAYI IVI 12.09.2020 17:17
    Allah hidayet nasip eylesin müyesser değilse Allah onu kahretsin.
  • Vatandaş 12.09.2020 12:10
    Inşaellah en kısa zamanda o çalan ellerin kırılır.
  • emin 12.09.2020 07:38
    Mülteciye benziyor
  • Dalgıç 11.09.2020 23:47
    Merhum timurtaş hoca derki dünyanın en azılı en yaman kâfirleri türkiyede bu hırsız hiç mi Âllahtan korkmaz
Daha fazla yorum görüntüle