Sonu Napolyon gibi olacak, çünkü karşısında Erdoğan var

Afrika Stratejik Araştırmalar Merkezi (AFSAM) Başkanı Mustafa Efe, Doğu Akdeniz'de saldırgan bir politika izleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmauel Macron'u Napolyon'a benzetti. Napolyon'un ilk yenilgisini Cezzar Ahmet Paşa'dan aldığını hatırlatan Efe, "Macron da Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da imparatorluk hayalleriyle dolaşıyor. Fakat o da Napolyon gibi mağlup olacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2020 06:57 GÜNCELLEME 14.09.2020 13:55 GÜNCEL
Sonu Napolyon gibi olacak, çünkü karşısında Erdoğan var
Sonu Napolyon gibi olacak, çünkü karşısında Erdoğan var

Afrika Stratejik Araştırmalar Merkezi (AFSAM) Başkanı Mustafa Efe, Doğu Akdeniz'de krizi tırmandıran Fransa'nın stratejisini değerlendirdi. Fransa'nın Doğu Akdeniz'de yürüttüğü politikanın sadece bugünü kapsamadığına dikkat çeken Efe, "Tarihte de İpek ve Baharat yollarını kontrol etme ve bu yol üzerindeki zenginliklerin yağmalanması vardı" dedi. Napolyon'un bu maksatla 1799'da Akka'ya saldırdığını ve Cezzar Ahmet Paşa'dan ilk yenilgisini aldığını hatırlatan Efe, Fransa'nın, bu yenilgiden sonra Doğu'daki imparatorluk hayallerinin bittiğini kaydetti.

 

"BU YÜZDEN AGRESİF"

Efe, şunları söyledi: "Fransa, geçmişte Osmanlı ile karşı karşıya geldiği süreçle, şimdi Türkiye ile karşı karşıya geldiği sürecin aynı olmadığını biliyor. Türkiye'nin Osmanlı dönemindeki gibi zayıf bir durumda olmadığını çok iyi biliyor. Macron'un agresifliğinin arkasındaki sebep de bu. Fransa şu an geçmişte yaptığı gibi adımlar atamıyor. Uçak gemisi gönderiyor, Türkiye dalga geçiyor. Korkup geri adım atmasını bekliyorlar, atmıyor. Bugün de Macron, Libya, Lübnan ve Suriye başta olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Napolyon gibi imparatorluk hayalleriyle dolaşıyor. Fakat o da Napolyon gibi mağlup olacak. Karşılarında Erdoğan var."

"ENERJİ KRİZİ KAPIDA"

Fransa'nın Afrika'da sıkıştığını belirten Efe, "Fransa'nın 30 nükleer santrali var. Bunların 19'u bilfiil çalışıyor ve uranyumu da Afrika’dan geliyor. Halen Afrika'yı yağmalamaya devam ediyor. Fransa ve Avrupa bir enerji krizi yaşayacak. Doğu Akdeniz'de yaşanan hiçbir şey tesadüf değil. Bu bölgede çıkartılacak doğal gazın Yunanistan üzerinden kurulacak hatla Avrupa'nın rahatlatılması planlanıyor. Fransız petrol şirketi Total üzerinden Akdeniz doğal gazına çökme planları yapan Fransa, bunun gittikçe zorlaştığını gördükçe saldırganlaşıyor. Avrupa, dünyada Türkiye'siz bir düzen kurulamayacağının farkında" dedi.

"KONUMU TEHLİKEDE"

Türkiye'nin son yıllarda yeni dünya düzenini talep ediyor olmasının Fransa'yı en çok rahatsız eden söylemlerden biri olduğunu belirten Efe, "Fransa, bu düzen değişikliğini istemiyor. Fransa, eğer yeni bir dünya düzeni kurulacak olursa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi olarak II. Dünya Savaşı sonrasında kurulan bu yeni dünya düzenindeki konumunun elden gideceğini biliyor. Bundan dolayı da Türkiye, siyasi olarak sıkıştırılmak isteniyor. Türkiye'yi Anadolu topraklarına sıkıştırmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

"BİR GEMİMİZE CEZZAR AHMET PAŞA DİYELİM"

Fransa'nın Yunanistan'ı kullandığını söyleyen Efe, "Yunan topraklarında yaşayanlar eskiden beri Helen İmparatorluğu rüyasıyla Anadolu topraklarını her zaman ele geçirmek istemişlerdir. Yunanistan'ın şu anda hayal kuracak durumu yok, ekonomik, siyasi olarak vahim durumda. Bizim sadece ilkokul ve ortaokul öğrenci sayımız Yunanistan nüfusundan fazla" dedi. Doğu Akdeniz'de fiilen olmasa da psikolojik savaş yürüdüğünü kaydeden Efe, "Bu psikolojik savaşta bize üstünlük kazandıracak enstrümanları yavaş yavaş piyasaya sürmemiz lazım. Doğu Akdeniz'deki savaş gemilerimizden birinin adını Cezzar Ahmet Paşa olarak değiştirelim" önerisinde bulundu.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Agzina sağlık, bir paşa napoleonu alt ust etti simdi daha kuvvetli bir baskan var Recep Tayyip Erdoğan, macron bitti demektir tabiki AB bitiyor. Yil sonu 2020 ve 2021 de 100- 75 cikis ve iflaslar başlıyor burada, böylesini 1978 ve 2007 yaşadık ama bu daha berbat.
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede LİBYADA ırakta aradıgı petrolü gücü alamadı acısı var fıransa sadece yemeyi bilir ama unutmasın ki her kez yedirmez her kez ayni deyildir
    Cevapla
  • VATANSEVER 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı bakış açısıyla; Türkiye'nin davranışını, safını, yönünü değiştirmek için Türklere savaş açmalarına gerek kalmayacak, bunun için sadece Erdoğan'ı indirip yerine Zillet İttifakını iktidara getirmek onlar için yeterli olacak, böylece Türkiye'yi kendi güdümlerine alacak, özgürlükler adına istedikleri gibi bölüp parçalayabilecekler. Siyonist Küreselciler, kuklaları olan Macron'un ağzıyla bize duyurduğu şey bu.
    Cevapla
  • Mustafa Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Batının bütün kuvveti tüm Yüzyıllar boyunca bu kadar içi boş ve kof olmamıştı. Kendi aralarındaki bitmeyen sorunları kendi aleyhlerine en büyük unsur en yakın dostlarını bile sulandırmak peşindeler savaştığımız zaman tüm bu unsurlar devreye girecek
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Karsilarinda Erdogan degil tüm Türkiye var vatanima göz dikenleri perisan ederiz son kan damlamiza kadar savasiriz okadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR