Usta gazeteci Osman Akkuşak son yolculuğuna uğurlandı

Türk medyasının duayen isimlerinden Osman Akkuşak, 89 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Akkuşak, kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Çeşitli liselerde edebiyat dersleri veren, lise müdürlükleri yapan ve bin 400 civarında makale ve incelemesi yayınlanmış olan Osman Akkuşak, yazı hayatına 1952 yılında başlamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2020 17:30 GÜNCELLEME 15.09.2020 17:57 GÜNCEL
Usta gazeteci Osman Akkuşak son yolculuğuna uğurlandı
Usta gazeteci Osman Akkuşak son yolculuğuna uğurlandı

Türk medyasının duayen isimlerinden Osman Akkuşak, hayatını kaybetti. Yazı hayatına 1952 yılında başlayan Osman Akkuşak, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Osman Akuşşak, 15.30'da Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

OSMAN AKKUŞAK KİMDİR?

Kütahya'nın Emet ilçesinde doğan Osman Akkuşak, çeşitli liselerde edebiyat dersleri verdi, lise müdürlükleri yaptı ve bin 400 civarında yazı kaleme aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın neşriyat işlerinde görev alan Akkuşak, İlim ve Sanat Bürosu Başkanlığı, Devlet Kitapları Müdürlüğü ve Çağdaş Türk Yazarları Komisyonu'nda çalıştı. Türkiye Edebiyat Cemiyeti'nin kurucu üyesi ve genel sekreteri olarak hizmet eden Osman Akkuşak, Türk Dilini Koruma ve Geliştirme Cemiyeti'nin ikinci başkanlığını yaptı.



Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı taziye mesajı yayımladı. Bıyıklı mesajında, ''Osman Akkuşak Amcanın hayatımın en mutlu gününü yaşadım dediği gün Yazarlığının 60. Yılını kutladığımız gündü. Orhan Okay Mehmet Niyazi Gülten Dayıoğlu Hasan Kaçan ve daha bir çok dostu hakkında çok güzel konuşmalar yapmıştı. Mekânın cennet olsun güzel insan.'' ifadelerini kullandı.

 

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Yeni Şafak gazetesinin emektar yazarlarından usta gazeteci Osman Akkuşak, 89 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Vefatını derin bir üzüntü ile öğrendiğimiz Osman Ağabeye Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Allah'tan Rahmet Ailesi ve Yeni Şafak Gazetesi camiasına başsağlığı dileriz. 

Sinan Burhan
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı

YORUMLAR 3
  • Ahmet Duran... 3 yıl önce Şikayet Et
    Osman amcamızın mekânı cennet olsun... Rabbim kendisine gani gani rahmet eylesin...
    Cevapla
  • necdet kabaca 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN..Mekanı cennet olsun..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR