3 ilde yeni karantina kararları

Karabük'te bir mahalle, Bitlis’in Güroymak ilçesinde iki mahalle ve Tokat'ın Reşadiye ilçesinde bir köy yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2020 22:56 GÜNCELLEME 17.09.2020 00:19 GÜNCEL
3 ilde yeni karantina kararları
3 ilde yeni karantina kararları

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirildi.

 

Bu kapsamda, Eyüp köyünde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildiği duyuruldu.

- KARABÜK'TE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

 

Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Pürçükören köyü Karakoyunlu Mahallesi, birden fazla korona virüs (Covid-19) pozitif vakası nedeniyle karantinaya alındı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından birden fazla Covid-19 vakası ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle Karakoyunlu Mahallesi'nde 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, "Ovacık ilçesine bağlı Pürçükören köyü Karakoyunlu Mahallesi'nde birden fazla Covid-19 pozitif vakanın tespit edilmesi ve vakaların temaslı sayısının çok fazla olması nedeniyle 16 Eylül 2020 saat 19.00’dan 30 Eylül 2020 saat 24.00’a kadar 14 gün süreyle Karakoyunlu Mahallesi'nin tamamını kapsayacak şekilde karantina uygulanmasına karar verilmiştir. Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplumun sağlığının korunması amacıyla Ovacık ilçesine bağlı Pürçükören köyü Karakoyunlu Mahallesi'nin tüm giriş ve çıkış noktalarının sınırlandırılmasına, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen ve evlerde tedavisi devam eden Covid-19 hastaları ile temaslılarının sağlık sebepleri dışında evlerinden ve köyden çıkışına müsaade edilmemesine, Pürçükören köyü Karakoyunlu Mahallesi'nde karantina altında ikamet eden kamu ve özel sektör çalışanlarının karantina süresi boyunca idari izinli sayılmalarına, alınan bu kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Kabahatler Kanunu gereğince idari para cezası ile konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu kapsamında gerekli adli işlem uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

- BİTLİS'TE İKİ MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Bitlis’in Güroymak ilçesinde iki mahallede, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı gereğince;Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Erentepe ve Nurtepe mahallelerinde,Covid-19 pozitif vaka sayılarının artmasından dolayı 16 Eylül 2020 tarih ve saat 12.00 itibariyle geçici süreyle karantina altına alındığı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR