Bir ilimizden kritik karar! Valilik resmen duyurdu: Artık gerek yok...

Gaziantep'te, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarıyla temaslı olduğu tespit edilen kamu ve özel sektör çalışanlarının herhangi bir sağlık kuruluşundan sağlık raporu almaksızın 14 gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2020 16:22 GÜNCELLEME 01.10.2020 19:56 GÜNCEL
Bir ilimizden kritik karar! Valilik resmen duyurdu: Artık gerek yok...
Bir ilimizden kritik karar! Valilik resmen duyurdu: Artık gerek yok...

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Davut Gül başkanlığında toplanarak bir dizi karar aldı.

 


RAPOR ALMAYA GEREK YOK

Buna göre pozitif vakalarla temaslı olanlarla ilgili sağlanacak kararların alındığı ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:     

"Filyasyon ekipleri tarafından, Kovid-19 pozitif hastalarla temaslı olduğu tespit edilen kamu ve özel sektör çalışanlarının herhangi bir sağlık kuruluşlundan sağlık raporu almaksızın 14 gün süre ile idari izinli sayılmalarına, temaslıların karantinada olduklarına dair kaymakamlıklarca belge düzenlenerek filyasyon ekipleri aracılığıyla şahıslara verilmesine ve kamu kurum ve kuruluşları ile özel iş yeri/işletmeler tarafından bu belgelerin izin belgesi olarak kabul edilmesine karar verildi. Yukarıda belirtilen tedbirlere ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kararlaştırıldı."     

 

 

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Harbici 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH polisin yardımcısı olsun onlara ne esnek çalışma var ne bişey. Adamların salgın süresince iş yükü fazlalaştı ,kimse halinden şikayet etmesin memurlar özellikle öğretmenler polise bakın halinize şükredin
    Cevapla
  • Dayco 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşüncesiz ve programsız alınmış karar
    Cevapla
  • Malazgirt.....71 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçı memurlara gün doğmuş....
    Cevapla
  • Ne alaka 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid pozitif olanlardan bahsediliyor. Firsatcilikla ne alakası var.
    Cevapla
  • Idrıs 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen zaten yuzde seksenı böyledir eminim
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    ya tüm çalışanlara izin verin yada vermeyin bizim memurlar rutin olarak 2 ayda bir akrabam eşim felan filan kovid diye işe gelmiyor olan bize oluyor iş yükümüz çoğalıyor yalandan kim gelmiyorasa hakkımı helal etmiyorum ALLAH hakımı bu dünyada alsın inşallah.
    Cevapla
  • Robot 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ne varsa kamu çalışanına var. Özel sektörde çalışanlar robot galiba...
    Cevapla
  • Murat yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    haberi dikkat ile okursak özel sektörde dahil deniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR