Valiler arasında 'Anadolu aslanı' atışması

Dünyaca ünlü Sivas Kangal köpeği ile Aksaray malaklısı, iki şehrin valisinin sosyal medya atışmasına sahne oldu. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun "Sivaslı kardeşlerim alınmasın ama Anadolu aslanı, Aksaray malaklısıdır" paylaşımına Sivas Valisi Salih Ayhan, "Her şey cüsse ile olsa, ormanların kralı Aslan değil fil olurdu" cevabı verdi. İkili arasındaki diyalog çok sayıda beğeni aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2020 18:53 GÜNCELLEME 20.09.2020 18:56 GÜNCEL
Valiler arasında 'Anadolu aslanı' atışması
Valiler arasında 'Anadolu aslanı' atışması

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Anadolu aslanı olarak nitelendirilen kangal köpeklerine nazaran daha iri olan Aksaray Malaklısı'na ithafla sosyal medya hesabından "Sivaslı kardeşlerim alınmasın ama Anadolu aslanı, Aksaray malaklısıdır" paylaşımı yaptı.

Bunun üzerine Sivas Valisi Salih Ayhan mesajı alıntılayarak, "Neden alınalım Sayın Valim, Sivaslılar bilir ki her şey cüsse ile olsaydı ormanın kralı aslan değil fil olurdu" cevabı verdi. İki vali arasındaki köpek atışması sosyal medya takipçilerinin de yoğun ilgisini çekti.

 

BU KEZ, GOOGLE, ANSİKLOPEDİ ATIŞMASI

Sonrasında Aksaray Valisi Aydoğdu bir paylaşım daha yapıp Google'de Aksaray malaklısı araması sonucu paylaşarak, "Değerli Valim, Google ile bir konuşsanız, sizi üzmeseler. Sağlık ve esenlikler dilerim" diye cevap verdi. Vali Salih Ayhan ise "Kıymetli Valim. Siz bizden daha iyi bilirsiniz ki doğrulara ulaşmak için Google değil literatüre bakmak isabet olur. Rehber Ansiklopedisi, Meydan Larousse, Ana Britannica ciltlerinden birini karıştırmanızı tavsiye ederim" karşılığını verdi.

Bunun üzerine Vali Hamza Aydoğdu "Malaklı da bizim Kangal da; yeter ki sevgi olsun, saygı olsun. Teşekkürler Değerli Valim, şahsınızda Sivaslı kardeşlerime saygı ve muhabbetlerimle" paylaşımı ile atışmayı noktaladı.

 

 

YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sivas valimize güzel konuşmuş
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Youtube a yazin ingilizce en iyi coban kopegi diye. Kangal dunyada bir numara. Aslan olmaya gelince hic biri aslan olamaz. Aslan kedi gillerdendir. Zamaninda anadoluda aslan varmis bu arada.
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Saint Bernard cinsi bir köpekle Malaklı köpeğini neden melezleme yapılmıyor, Belkide Dünyada eşine benzerine rastlanmayan çok daha güçlü bir köpek ırkı ortaya çıkar..
    Cevapla
  • Fatsalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafkas çoban köpeği Aksaray malaklısı ve Sivas kangalı 3 de aynı ırk ama ki içlerinde en heybetlisi tabiki de Kafkas çoban köpeği
    Cevapla
  • karslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Değerli arkadaşlar sızın kafkas aslanindan haveriniz yok galıba ne sıvasın kangalı nede aksarayın malağı istersenız bı araştırın
    Cevapla
  • Suss 3 yıl önce Şikayet Et
    Araştirdik ,ve senin dünyadan haberin olmadigi kanisina vardik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR