8 yıl önce öldürülen 13 yaşındaki Hatice'nin katili yakalandı

Konya'da 8 yıl önce kaçırıldıktan 4 gün sonra, iple boğularak öldürülmüş olarak bulunan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi'nin katili Veli K. yakalandı. İzmir'de karıştığı olay sonrası gözaltına alınan Veli K'dan alınan örneklerle Çiftçi'nin tırnakları ve ipteki doku örnekleri uyuştu. Soruşturmada daha önce 600 kişiden kan örneği alınmış ancak katil bulunamamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 10:31 GÜNCELLEME 21.09.2020 10:32 GÜNCEL
8 yıl önce öldürülen 13 yaşındaki Hatice'nin katili yakalandı
8 yıl önce öldürülen 13 yaşındaki Hatice'nin katili yakalandı

Konya Akşehir'de oturan Yıldırım Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Hatice Çiftçi, 21 Aralık 2012 tarihinde kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Pide ustası 2 çocuk babası Kayhan ve eşi Pakize Çiftçi, kızlarının akşam eve dönmemesi üzerine polis merkezine gidip kayıp başvurusunda bulundu.

 

 

KAÇIRILIP İPLE BOĞULDU

Polis, yaptığı araştırmada Çiftçi'nin yolda yürürken kaçırıldığı bilgisine ulaştı. En son tek başına mobese kayıtlarında görülen Hatice Çiftçi'nin, 4 gün sonra, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki meyve bahçesinde cansız bedeni bulundu. İple boğularak öldürüldüğü saptanan Çiftçi´nin cansız bedeni, yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

 

 

600 KİŞİNİN KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Cinayetin aydınlanması için Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ve jandarma ekipleri küçük kızın tırnakları ve ipteki doku örnekleriyle karşılaştırmak amacıyla DNA testi için ailesi dahil yaklaşık 600 kişiden kan örneği alıp, bunların ifadelerine başvurdu.

DNA TESTLERİ YAPILDI KATİL BULUNAMADI

Ancak DNA testlerinden bir sonuca ulaşılamadı. Hatice'nin cep telefonundaki görüşmeler tek tek incelendi. Yine sosyal paylaşım sitelerinde görüştüğü kişilerin incelenmesi içinde Facebook ve Hotmail'in Amerika'daki merkezinden mesaj ve e-mail yazışmaları getirtilerek incelemeye alındı. Ancak bundan da bir sonuca ulaşılamadı.

DOKU ÖRNEKLERİ UYUŞUNCA YAKALANDI

İzmir'de cumartesi günü bir olaya karışınca gözaltına alınan Veli K.'den (38) alınan örnekler, 8 yıl önce öldürülen Hatice Çiftçi'nin tırnaklarından ve boğulduğu ipten alınan doku örnekleriyle uyuştu. Ekipler soruşturmayı bu yöne kaydırdı. Veli K. yapılan sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece Hatice Çiftçi'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Lego 3 yıl önce Şikayet Et
    Şeriat istiyoruz. Kısas da hayat vardır
    Cevapla
  • Cemaldemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yargisiz idam edilsin temizlik olur
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Içerde besleme ye gerek yok
    Cevapla
  • Suribi 3 yıl önce Şikayet Et
    İdam!?
    Cevapla
  • İrfan yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    İlköğretim öğrencisi bir kızın face ve watsap kayıtları görüştüğü kimseler araştırıldı ABD ile yazışma yapıldı deniliyor. ne haldeyiz ne hazin halimiz. Çocuklarımızı salıyoruz çayıra mevlam kayıra.
    Cevapla
  • abdullah 23 3 yıl önce Şikayet Et
    ASIN,ASIN,ASIN büyük harflerle yazıyorum ki belki görürler katillere kısas uygulansın.
    Cevapla
  • Lego 3 yıl önce Şikayet Et
    @adalet Bakara 179 "Kısasta sizin için hayat vardır, ey akıl sahipleri, umulur ki sakınırsınız.". ..... Sen Allah'tan daha iyi bilyon
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi asamazsın insan değişmeli . Insan Ben-i Adem sırrına eriştirilmeli. En azından bu konuda teşvik edilmeli. Asmak kısa çözüm. Lakin insan değişmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR