Türkiye'den AB'ye sert uyarı: Taraflı tutumundan vazgeçmeli

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''AB bölgede güvenlik ve istikrar istiyorsa, bu taraflı tutumundan vazgeçmeli, Türkiye ile istişare ve iş birliği içinde hareket etmeli" ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2020 00:50 GÜNCELLEME 22.09.2020 01:40 GÜNCEL
Türkiye'den AB'ye sert uyarı: Taraflı tutumundan vazgeçmeli
Türkiye'den AB'ye sert uyarı: Taraflı tutumundan vazgeçmeli

Son dakika: Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ''AB bölgede güvenlik ve istikrar istiyorsa, bu taraflı tutumundan vazgeçmeli, Türkiye ile istişare ve iş birliği içinde hareket etmeli" ifadeleri kullanıldı.

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

AB Dış İlişkiler Konseyi’nin bugünkü toplantısı sonucunda Libya bağlamında bir denizcilik şirketimizin de yaptırım listesine alınmasının bizim nazarımızda hiçbir değeri yoktur.

 

 

AB’nin İrini Operasyonu korsan Hafter’i ödüllendirmekte, BM tarafından tanınan Libya Hükümetini ise cezalandırmaktadır. Ülkemizin meşru hükümete yaptığı yardımlar ambargo ihlali olarak nitelenirken, BAE başta olmak üzere darbeci Hafter’e BMGK kararları hilafına karadan ve havadan silah gönderen ülke ve şirketlerin görmezden gelinmesi AB’nin taraflı tutumunun açık bir göstergesidir.

AB SALDIRGANI MÜKAFATLANDIRIYOR

Bu tutumuyla AB’nin, uluslararası meşruiyetten yana bir tavır takınmak yerine, saldırganı mükafatlandıran İrini Harekatı'yla ortaya koyduğu çifte standartlı tutumunu sürdürmekte ısrar ettiği görülmektedir.

Doğu Akdeniz’de tansiyonun düşürülmesi için gayret gösterilen bir zamanda böyle yanlış bir karar alınması ise son derece talihsizdir. AB bölgede güvenlik ve istikrar istiyorsa bu taraflı tutumundan vazgeçmeli, Türkiye ile istişare ve işbirliği içinde hareket etmelidir.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • hakannnn 3 yıl önce Şikayet Et
    bu aziz milletimiz 1299 dan bu yana rahat yüzü görmemiş seferler edip zaferler kazanmis lakin torunlar olarak bizler altın ve dolara tamah edip yüksek fiyatlar ile araba telefon gibi ucuza mal olup insanları yillarca çalışmak zorunda bırakan gereçler dalıp unuttuk ataları yahu biraz az alalım az savuralim bu dolar böyle olmaz korkmaYalım acindan ölen yok kefenin cebi de yok altin da alamayınca düşer bakkala araba ile gidiyoruz benzin mazot için Suriye irak Libya canlar veriyor tasarruf edelim
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ab kendi kendine çelme takıyor..
    Cevapla
  • Gaspçı Haçlılar 3 yıl önce Şikayet Et
    Dövizin son senelerde sürekli yükselmesi bu batılı gaspçıların haklarımızı çalmak için şantaj olarak döviz silahını kullanmasından kaynaklıdır.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsak yapalım bunlara yaranamayız..onun için anladıkları dilden konuşmak gerekir.suriyeliler gizli bir şekilde avrupaya gönderilmeli, yunanistanada bir gözdağı vermek lazım belki akıllanırlar.
    Cevapla
  • Haso 3 yıl önce Şikayet Et
    Iste haclilar gercek yuzleri bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR