Bağımlı anneleri de harekete geçiyor

Evlatları PKK tarafından kaçırılan ailelerin nöbeti, çocuklarını uyuşturucunun pençesine kaptıran annelere örnek oldu. Aynur Karabulut, “Onlar nasıl teröre baş kaldırdıysa, bağımlı anneleri de narko teröre baş kaldırmak istiyor” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2020 06:37 GÜNCELLEME 22.09.2020 06:37 GÜNCEL
Bağımlı anneleri de harekete geçiyor
Bağımlı anneleri de harekete geçiyor

Türkiye’nin, uyuşturucu ile mücadelesine bağımlıların anneleri de dahil oluyor. Bağımlı anneleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Soylu, sosyal medya hesabından “Uyuşturucu ile mücadele eden anneler ile birlikteydik. Mücadelelerine minnettarız. Birlikte mücadeleye devam, uyuşturucuyu yeneceğiz” mesajını paylaştı. Soylu ile görüşmeyi anlatan aktivist- toplum gönüllüsü Aynur Karabulut, hem bağımlılarla hem de anneleriyla projeler hazırladıklarını söyledi.

 

UMUT VADEDEN GELİŞMELER OLACAK

Bağımlılık sorun ve çözüm önerileri içerikli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Karabulut, “Ankara, İstanbul, Antalya, Konya’dan 10 annemiz katıldı. Önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmelerle bağımlılık adına umut vadeden gelişmelerin olacağına inanıyoruz. AMATEM sorunları ve çözüm önerileri, denetimli serbestlik sorun ve çözüm önerileri, cezaevi ve ıslah süreçleri sorun ve çözüm önerileri, askeriyede yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, aile rehabilitasyon destek, eksik, sorun ve çözüm önerilerini ele aldık” dedi.

 

TOPLUMUN DİKKATİNİ ÇEKECEĞİZ

Karabulut, “Anneler, Soylu’ya ‘Zaten sahada bilgilendirmeler yapıyoruz, gönüllüyüz. Sadece çocuklarımız için değil toplumun dikkatini çekmek istiyoruz. Tıpkı Diyarbakır anneleri nasıl teröre baş kaldırdıysa biz de bağımlı anneleri olarak narko teröre baş kaldırmak istiyoruz’ dedi” ifadesini kullandı. Karabulut, “Çocukları istediğimiz kadar AMATEM’lerde tedavi edelim. Çocuk çıktığı zaman hastalığın başladığı aileye döneceği için ailede bir takım şeyler değişmediyse, bu çocuk tekrar başa dönecek. İşte bunun olmaması için iyileştirmede aileler işin bir tarafında olmalı. Bunun içi ailelerin bilinçlenmesi gerekiyor” dedi. Bundan sonra sahada bağımlı annelerinin daha çok çalışılacağını belirten Karabulut, il valilikleri üzerinden annelerin bilgilendirileceği ve bilinçlendirileceği toplantıların düzenleneceğini ifade etti.

12 yıldır mücadele ediyoruz

Bağımlı annesi Leyla Doymaz, “Oğlum 14 yaşında evlatlık olduğunu öğrendikten sonra haberi kaldıramadığı için maddeye yöneldi. ÇAMATEM, AMATEM ve hastanede yattı. Ne yataklı ne de ilaçlı tedavi bir çözüm oldu. 12 yıldır savaş veriyoruz. Bütün anneler bir araya geldik. Çünkü hepimizin sorunu maddeydi. Bu sadece bağımlının hastalığı değil, ailenin de kendisini geliştirmesi gereken bir süreç” dedi.

Aileler kararlı olmalı

Bağımlı annesi Duriye Özlü, aile içindeki huzursuzluğun çocuklara etki ettiğini belirterek, “Çocuğuma 7 yaşında hiperaktif tanısı konulmuştu. O yaşta bir takım ilaçlar verilmişti. Lise çağına kadar ilaçları kullandı. İlacı bıraktıktan sonra içinde bir boşluk oluştuğunu söylüyordu. Çocuğum 13 yaşında maddeye başladı. Hastanede tedavi edildi. Kendi bildiğim yöntemleri denedim. Bilinçlenmeye başladım. Tedavi aşamasında anne baba kararlı olmadığında bu da çocuğa zarar veriyor. Ailelerin kararlı olması gerekir” diye konuştu.

Yenişafak

YORUMLAR 4
  • MERT 3 yıl önce Şikayet Et
    rabbim yar ve yardımcınız olsun evlatlarımızı zehirleyen alçakları ALLAH kahru perişan eylesin..çocuklarımıza islamı anlatalım öğretelim çevrelerini takip edelim...
    Cevapla
  • suna 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim gençlerimizi korusun bu bataklığa kimseyi düşürmesin onları zehirleyenleri rabbime havale ediyoruz bu ana babaların mevlam yar ve yardımcıları olsun inşallah..
    Cevapla
  • zileli mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    işte bu sonunda birileri çıktı meydana rabbim muaffak eylesin evlatlarımızıda o illetten kurtarsın inşallah yolunuz açık devlette yanınızda olsun
    Cevapla
  • VatandaŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun, evlatlarınız evlatlarımızdır, her daim yanınızdayız, bizde üstümüze düşen neyse yaparız vatandaş olarak, kardeş olarak, yeterki gençlik kurtulsun, gelecek kurtulsun bu beladan.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR