HDP önündeki eylemde 17'nci kavuşma; 5 yıllık hasret sona erdi

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden Fahrettin- Meryem Akkuş çiftinin oğlu Erkan (24), terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Erkan, 5 yıl aradan sonra ailesiyle buluştu. Duygulu anların yaşandığı buluşmada, mutluluk gözyaşlarıyla döküldü.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2020 14:26 GÜNCELLEME 24.09.2020 14:26 GÜNCEL
HDP önündeki eylemde 17'nci kavuşma; 5 yıllık hasret sona erdi
HDP önündeki eylemde 17'nci kavuşma; 5 yıllık hasret sona erdi

İstanbul'da yaşayan Fahrettin-Meryem Akkuş çifti, 19 yaşındayken Sultangazi ilçesinde kaçırılan oğlu Erkan'a kavuşmak umuduyla 20 Eylül 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde sürdürülen evlat nöbetine katıldı. Akkuş, çiftinin eylemi 388 gündür sürerken, Erkan, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'nın barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Güvenlik güçlerince ifadesi alınan Erkan, ailesiyle buluşturmak üzeri Diyarbakır'a getirildi.

KAVUŞMADA MUTLULUK GÖZYAŞLARI DÖKÜLDÜ

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde bugün Akkuş çifti, 5 yıl aradan sonra evladı Erkan'a kavuştu. Yıllardır hasret kaldıkları oğullarını görün Akkuş çiftçi, mutluluk gözyaşları döktü. Duygulu anların buluşmada, Fahrettin- Meryem Akkuş çifti, oğullarına uzun süre sarılarak, hasret giderdi.  

 



EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 17 OLDU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin'in oğlu Erdal Çetin daha önce örgütten kaçıp, teslim olmuştu. Fahrettin- Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan'ın da teslim olmasıyla birlikte evlatlarına kavuşan aile sayısı 17'ye çıktı.

Bu arada, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması isteyen 147 ailenin, HDP önündeki oturma eylemi, 388'inci günde de devam ediyor.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • diyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    anlamadıgım bu gelenler hdp aracılıĝı ile daga kazandırıldı,bunuda gelenler inkar etmiyor gibi,sorgularında neden hdp ,ye bir islem yapılmıyor,yada gelin bakakalım bu terōristler bōyle diyor,șahittir,kanıttır nede olsa,,,,,
    Cevapla
  • tayfur 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben olaya Öyle bakmıyorum başlık öyle atılmış 5 yıllık hasret sona erdi şu terörist 5 yıl boyunca kaç çatışmaya girdi kaç aile bunun gibiler yüzünden ömür boyu evlatlarına hasret kalacak.
    Cevapla
  • Ya Hakk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu evlat nöbeti olayı 35 yıldır devam eden PKK ile mücadelenin kırılma noktasıdır. Daha bundan 3,5 sene evvel bunun hayali bile kurulamazdı. Devletini seven ve onun yanında olan güzel medyamızdan ricam bu olayı unutturmasinlar. Onun için hergün oranın haberini yapsınlar. inşallah birgün bitecek bu bela da.
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar evlatlarına sarılıyor benim annem kara topra sarılıyor bunlar askere polise sıkıyolar sonrada kral gibi karşılanıyor
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık gençler aklını başına alsın . PKK yokoluş demektir. Geberecek kim varsa PKK da. YOl yakınken kaçan kaçsın . Gebermeden tüyün. Teslim olun .
    Cevapla
  • IBRAHIM 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var Abdullah bey. Pkk ya kinimizi diri tutmamız gerek. Acırsan acınacak hale düşersin.Musa bey az bile söylemiş. Terör sevici olmayalım
    Cevapla
  • Kul Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir kavme olan kininiz sizi adeletsizliğe sevk etmesin.bu konuşma tarzınızla insanlığınızı kaybedersiniz beyefendi.İnicitici olmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR