Valilik açıkladı! Koronavirüs ile ilgili sürpriz karar

Giresun Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde kamuya açık alanlarda bulaş riski oluşturması nedeniyle yürürken sigara içilmesini yasakladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2020 15:38 GÜNCELLEME 01.10.2020 19:55 GÜNCEL
Valilik açıkladı! Koronavirüs ile ilgili sürpriz karar
Valilik açıkladı! Koronavirüs ile ilgili sürpriz karar

Vali Enver Ünlü başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bazı kararlar aldı. Alınan kararlara göre, Giresun genelinde cadde, sokak, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda maske kullanımını ihlal ederek bulaş riski oluşturması nedeniyle yürüyüş sırasında sigara içmek yasaklandı.

 

 

Kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

YASAK KARARINA UYULUYOR

Kentte karara uyulduğu, vatandaşların parklarda ve sokaklarda oturarak sigara içtikleri görüldü. Alınan kararın koronavirüs tedbirleri kapsamında olumlu olduğunu değerlendiren Hüseyin Yaman, Sigara kullanmaya karşıyım, fırsat bu fırsat diyerek bıraksınlar. Yeşilaya başvurup sigarayı bırakmayı denesinler dedi.

Süleyman Ümit ise, "Pandemi için uygunsa uygulansın. Sigara içiyorum ama bu durumda parkta içmem" diye konuştu.

Fatih Azgın adlı esnaf da, Zor bir dönemden geçiyoruz. Devletin aldığı kararlar da önemli bizim için. İnsanların yaşamına çok müdahale etmeden mümkün mertebe zafiyetleri en aza indirmek için bir süreç işliyor. Pandemi sürecinin neler getireceğini kimse kestiremiyor. Devletimizin aldığı kararların doğru kararlar olduğunu düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • no cigara 3 yıl önce Şikayet Et
    harika ben balkonumda bile otururken gelen kokudan rahatsız oluyorum yürürkek sağa sola kaçmaktan yolda yürüyemiyorum tüm il ilçe genel olarak uymalı
    Cevapla
  • bolu 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk degil boluda da yasak
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Giresun halkı için faydalı olan, diğer iller için faydasız mı? Giresun valisini ayrı ayrı her ilde görevlendirmek mi gerekiyor? Sayın Giresun valisini gönülden kutluyorum, her ilimize Allah böyle halkının sağlığı konusunda cesaretli hareket eden valiler nasip etsin.
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir karar, alkışlıyorum.Keşke Eskişehir de de uygulansa.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Milleti sigortası atık, geçim derdi, uzaktan okul derdi. Karışmayın garibanın sigarasına. Zaten uygun ortamda içiliyor , böyle gereksiz kararlar almaya gerek yok.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Sigara içen garibana bak, sana alkol, kumar, pavyon her şey serbest olsun, devlet sana bu konularda maddi destek de versin, gariban arkadaş.
    Cevapla
  • Virüs taraftarları 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi alemin akıllısı.ortada gereksiz varsa sensin.hayret devlet bunu hiç düşünememişti. Japonyada balkonda bile içmek yasak.haklarımızı ihlal eden gereksiz güruha bak sen
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende devletin isine karışma tedbirler insanlar için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR