KKTC'de Akıncı'ya soğuk duş! Bir dönem sona eriyor

KKTC'de 11 Ekim'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, yaklaşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Optimar Araştırma tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarını değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2020 21:42 GÜNCELLEME 25.09.2020 21:42 GÜNCEL
KKTC'de Akıncı'ya soğuk duş! Bir dönem sona eriyor
KKTC'de Akıncı'ya soğuk duş! Bir dönem sona eriyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini temsilen 1200 kişi ile yüz yüze 12-20 Eylül tarihleri arasında yapılan araştırmaya göre ilk turda Ersin Tatar’ın %4,4’lük bir fark ile Mustafa Akıncı’nın önüne geçtiği görülüyor. Ancak ikinci turda Mustafa Akıncı için mutlak bir mağlubiyet gözüküyor gibi.

Zira ikinci tur için fark daha da büyüyor. Kararsızlar dağıtılmadan Ersin Tatar %44,9 iken Mustafa Akıncı'nın  oy potansiyeli %35,5 olarak tespit edilmiş. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise Ersin Tatar %55,8 ve Mustafa Akıncı %44,2 oy alıyor gözüküyor. Kaldı ki bir önceki seçimde Akıncı’ya oy verenlerin bu kez ilk turda ancak % 63’ü oy veriyor.

 

 

Bir önceki seçimde Mustafa Akıncı’ya oy verenlerin seçim ikinci tura kaldığında %30’u Akıncı’ya vermiyor. %14,7’si Ersin Tatar’a oy vereceğini ifade ederken %15,2’si oy kullanmayacağını söylüyor.

Düşük bir ihtimal olarak gözükse de Tufan Erhurman ve Mustafa Akıncı ikinci tura kalmış olsa sonuç yine Akıncı aleyhine gelişiyor. Tufan Erhurman'ın oyu %55,5 olurken Akıncı'nın oyu %44,5 oluyor.

 

 

Araştırma sonuçları bize Akıncı’nın ciddi anlamda yıprandığını gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı süresince yapmış olduğu açıklamalar ve icraatlar ile Ada halkının desteğini yitirmiş gözüküyor.



YORUMLAR 141 TÜMÜ
  • çç 3 yıl önce Şikayet Et
    buradan söylüyorum Mustafa Akıncı kazanacak
    Cevapla
  • KAPTAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanların oyunlarına karşı KKTC ile ilişkiler geliştirilmeli. Türkiye'de olduğu gibi orada da dış güçlerle iş birliği yapmaya çalışanlara karşı birlik olunmalı.
    Cevapla
  • aty 3 yıl önce Şikayet Et
    napacaz adam hepsini de değil bir kısmını rumlara vermemiz gerekiyor derken ona oy veriyorlarsa napacaz..
    Cevapla
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Akıncı orda kaybettikten sonra Türkiyeye gelip ya Chp nin ya Hdp nin başına geçmeli.Ordaki başarı !!!!!!! sını burada taçlandırmalıdır.Hep ermeni dostu olacak değil ya biraz da rum dostu olsun.. Olsun ki belki birilerinin aklı başına o zaman gelir.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 3 yıl önce Şikayet Et
    ersin tatar yerli ve millidir
    Cevapla
  • Behlüldane 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu adam ne diyor eline pankart almış cenabet gezerim yine RTERDOĞAN suyu ile yıkanmam diyo siz hala neyin peşindesiniz adamlarda ne din kalmış ne iman Ş.Ercil bu müptezeli Akıncının en büyük yalkası çıkmış TC Kıbrıs’ta kan döküyor soykırım yapıyor diyor bu KTÖS gen sekreteri yani KKTC marifi bundan soruluyor
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bunun seçimle gitmesi yetmez kktc de eğitim bakanliği Türkiye Cumhuriyeti maarifine bağlanmali...şehit kaniyla sulanmis topraklarda rum zihniyeti yeşermesine müsade edemeyiz...Milli eğitim bir devletin tabusu niteliğindedir...anlamayanlar 15 temmuz u hazirlayan sürece baksin...ülkemde yakin tarih anlatilirken neden 1974 e yer verilmiyor...milli şuur çocuklarimiza erken yaşlarda verilmelidir...birakalim birileri global dünyaya kimliksiz nesil yetiştirsin...biz kiyamete kadar hem müslüman hem Türküz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR