RTÜK'ten 'Halk TV' açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV'ye verilen yayın durdurma cezası hakkındaki yürütmeyi durdurma kararlarının yargı tarafından kaldırıldığını belirterek, "Kuruluşun, Üst Kurulun verdiği idari yaptırım kararını pazartesi gecesi 00.00 itibarıyla uygulamaya başlaması gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2020 21:47 GÜNCELLEME 25.09.2020 21:47 GÜNCEL
RTÜK'ten 'Halk TV' açıklaması
RTÜK'ten 'Halk TV' açıklaması

RTÜK'ün Twitter hesabından yapılan açıklamada, Üst Kurulun 1 Temmuz'daki kararıyla Halk TV'ye 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. maddesindeki "Yayın hizmetleri; Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz." hükmünü ikinci defa ihlal etmesi nedeniyle 5 günlük yayın durdurma cezası verildiği anımsatıldı.

 

"YAPTIRIM PAZARTESİ GECESİ..."

Söz konusu idari yaptırımla ilgili daha önce alınan yürütmeyi durdurma kararlarının yargı tarafından kaldırıldığına işaret edilen açıklamada, "Kuruluşun, Üst Kurulun verdiği idari yaptırım kararını pazartesi gecesi 00.00 itibarıyla uygulamaya başlaması gerekmektedir. Ayrıca karara muhalif kalan bazı RTÜK üyelerinin açtığı davaları da mahkeme reddetmiştir." ifadelerine yer verildi.

 

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • antirtük 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten rtük ahbere ceza versin halktv tele1 vs zıkkımlarına vermesin bide dava açsın bu dava açmak rtük üyelerine mi kaldı o dava açanları da davayı kabul edenleri de fetöcü saymayan devlette ne bilim
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    bazi seyde yargi karar vermesi sacmalik adamin var ise ona gøre karar cikiyor bence yerli kapatma da olacak ve sahte seyler satanlar bir kac yil beklemek yerine o dk ceza ve kapatma verilecek reklam verecekler izin alma sarti ve mal satan firma en az paranin yarisi bir yerde bekleyecek sana bes yil garanti diyorlar zaten adam 3 ay sonra yok oluyor baska uyduruk sey ile devam ediyor yine cezalar cok agir olmasi gerek hele hainlik yapanlari direk kapatma olacak
    Cevapla
  • Orhan Hak 3 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa Mahkemesi, Yargı? ? ?
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Demekki yargı temizliği tam yapılamamış
    Cevapla
  • Emir Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Komple kapatın böyle kanallar olmaz olsun tam bir Vatan düşmanları
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatamazlar! Bizim ülkemizde vatan hainleri beslenir, çünkü yasalar yetersiz! Hükümetimiz inde zaten vatan hainleri ile ilgili bir çalışması yok. Sadece konuşuyorlar o kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR