Meteoroloji'den İstanbul için kırmızı alarm!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Trakya, Marmara'nın doğusu, iç Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında sağanak yağış bekleniyor. 12.20-14.00 saatleri arasında İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakasında beklenen gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2020 12:34 GÜNCELLEME 29.09.2020 13:00 GÜNCEL
Meteoroloji'den İstanbul için kırmızı alarm!
Meteoroloji'den İstanbul için kırmızı alarm!

Meteoroloji'den uyarı: 12.20-14.00 saatleri arasında İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakasında beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batı, doğu bölgelerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; öğle saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi beklendiğinden çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 28°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 28°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ilçelerinde kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 30°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 34°C
Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 29°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 23°C
Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR °C, 35°C
Az bulutlu ve açık

YORUMLAR 5
  • Gülseren 3 yıl önce Şikayet Et
    Yagsın Yagsın ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN yoksa kuraklık olur
    Cevapla
  • Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    IBB yine uyumuş sarı alarm deniliyor kimse tedbir almamış O başkan Ermenistana gitmiştir kontrol edin
    Cevapla
  • M.B.Gün 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bereket yağıyor.
    Cevapla
  • alper 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yağmur bir tek adanaya gelmiyor tek gerçek sıcak bugün 38 derece
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR