Hatalı basım 10 Euro için alıcı arıyor

Balıkesir'de yaşayan Aydın Koçyiğit’e gezmek için gittiği Almanya’da yaptığı alışveriş sonrası para üstü olarak hatalı basım olduğu ileri sürülen 10 Euro verildi. Koçyiğit, 5 yıl sandıkta sakladığı ve hatalı basım olduğunu belirttiği paraya alıcı arıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2020 09:28 GÜNCELLEME 09.10.2020 09:29 GÜNCEL
Hatalı basım 10 Euro için alıcı arıyor
Hatalı basım 10 Euro için alıcı arıyor

Balıkesir’de yaşayan Aydın Koçyiğit, 5 yıl önce gezmek için Alman asıllı eşi Carmen ile birlikte Almanya'ya gitti. Çeşitli mağazalardan alışveriş yapan çifte, para üstü olarak hatalı basım olduğu ileri sürülen 10 Euro verildi. Çift, eve geldiklerinde paranın bir yüzünün kenarında şerit halinde boya olduğunu fark etti. Bu durumu ilk başta fazla önemsemediğini söyleyen Aydın Koçyiğit, eşi Carmen’in uyarısıyla hatalı basım olduğunu düşündükleri 10 Euro’yu harcamayıp, saklamaya karar verdi. Türkiye’ye döndüklerinde de 10 Euro’yu sandığa koyup saklamaya başladı.

 

Euro’nun ellerine nasıl geçtiğini anlatan Aydın Koçyiğit, "Eşim Carmen ile birlikte 5 yıl önce Almanya’ya gitmiştim. Mağazalardan alışverişler yaptık. Ben pek dikkat etmedim. Eve geldiğimizde eşim paranın sol tarafındaki şerit şeklindeki baskı hatasını fark etti ve sorunlu olduğunu söyledi" dedi.

’BU TARZ BASKILARIN ÇOK DEĞERLİ OLDUĞUNU GÖRDÜM’

 

Gösterdiği arkadaşlarının da parayı saklaması gerektiğini söylediğini belirten Koçyiğit, "Hatalı paraların değerinin çok üzerinde bir bedelle satıldığını belirttiler. Türkiye’ye geldiğimizde ben de paraya sandığa kaldırdım. Sonrasında unutulup gitti. Yaklaşık 10 gün önce yemek yerken eşim parayı hatırlattı. Sandıktan çıkardım. İnternette araştırmalar yaptım. Elimdeki 2002 yılı Hollanda baskısı. Bu tarz baskıların oldukça değerli olduğunu gördüm. Banka ve kuyumcular da Euro’nun gerçek olduğunu teyit etti. Bu Euro’yu değerlendirmek ve bir alıcı bulmak istiyorum" dedi.

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 2
  • haldunbey 3 yıl önce Şikayet Et
    5 euro ya alayim
    Cevapla
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadarmi ac kaldiniz yaziklar olsun utanin utanin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR