İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'AYM'nin ışıkları yanıyor' diye tweet atan Engin Yıldırım'ın istifa etmesinin yerinde bir karar olacağını söyledi. Akşener Türkiye için kritik öneme sahip S-400'lerle ilgili de 'Bizim güvenlik konusundaki uzman arkadaşlarımızın yorumu şuydu; S-400'lerin Türkiye'ye getirilmesine rasyonel gerekçe yok' ifadelerini kullandı. 

Akşener, Habertürk TV'de Veis Ateş'in sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi üyesinin sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı Twitter mesajıyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Akşener; "Bu ilgili arkadaşın şu anda attığı o tweete herhalde 1 milyar dolar para verilse faydası o kadar dokunmazdı. Şuuraltını harekete geçirecek tweet oldu. Ben hakim ve savcıların sosyal medya üzerinden siyasilere yönelik tavır koymalarını doğru bulmadığını ifade etmek isterim. Diyelim ki mahkemelik oldunuz, o beyefendilerin karşısına çıktığınızda, ilgili arkadaşınız ihsas-ı reyi açık olmuş oluyor. Kişisel görüşüm istifa etmeli." ifadelerini kullandı.

"S-400'LERLE İLGİLİ KOCAMAN BİR SORU İŞARETİNE SAHİBİM"

Tedbir almaya çalışıyorum, maskesiz gezmiyorum. Şimdi geziyorum ya, sık sık test yaptırıyoruz. Allah'a emanet. Bizim güvenlik konusundaki uzman arkadaşlarımızın yorumu şuydu; S-400'lerin Türkiye'ye getirilmesine rasyonel gerekçe yok. Oraya yönelik bir tedbir olduğuna dair yorumu paylaştım. S-400'lerin akıbetiyle ilgili hala kocaman bir soru işaretine sahibim. Şimdi ABD'de F-35'ler var. S-300'ler gelişmiş bir füze. Orası çok karışık. 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Bir Dadaş Gibi 17.10.2020 22:52
    Bu Akşenerin kılıctaroğlundan tırnak kadar farkı yok hizmetleri aynı yere ataları ağ babaları aynı kıbleden başka her yöne dönüyorlar.
  • Kitapsızlar 17.10.2020 22:49
    Ama önce sen istifa et siyasettende bu millete zarar verme verdirme artık çünkü bu yıldırım gibileri siz cesaretlendiriyorsunuz .....
  • Eşref 17.10.2020 09:49
    İhtiyaç olduğunda zaten çok geç olur
  • Cemalcemal 17.10.2020 08:43
    Hangi ulkede yasiyorsunuz haberiniz yok ben bu aklimla bile dusmanlarin her tarafimizi sardigini goruyorum.
  • Volkan67 17.10.2020 02:15
    Deşifre etti kendini diyosun yani