Başkan Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı! Yüz yüze eğitimle ilgili önemli karar

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Erdoğan, "Ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2020 19:47 GÜNCELLEME 27.10.2020 22:07 GÜNCEL
Başkan Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı! Yüz yüze eğitimle ilgili önemli karar
Başkan Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı! Yüz yüze eğitimle ilgili önemli karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimde yeni sınıfların eğitime başlayacağını belirterek, "Ortaokullarda 5. sınıflarda liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitimi 2 Kasım itibariyle başlatıyoruz. Uzaktan eğitimin sürdüğü sınıflarla ilgili durumu gelişmelere bakarak en kısa sürede ilan edeceğiz" dedi.

Erdoğan, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili olarak ise "Yerli aşılarda insan üzerinde denemelere 2 hafta içinde ulaşılacağı görülüyor" ifadelerini kullandı

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada alınan kararları şu şekilde duyurdu; 

 


Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ve etkinliklerle ilgili denetimler etkin şekilde sürdürülecek. Temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak. Yerli aşı çalışmalarında 2 hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşacağı görülüyor. 

5. VE 9. SINIFLARDA DA YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI

Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir. Eğitimde yeni bir adım daha atarak, ortaokullarda 5. liselerde 9. sınıflarda yüzyüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım itibarıyla başlatıyoruz. Halen uzaktan eğitimin sürdüğü ilgili sınıflarda gelişmelere bakarak kamuoyuna ilan edeceğiz. 

BM VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE ARTIK İNSANİ GELİŞMİŞLİK SEVİYESİNDE

İşsizlik ödeneği, normalleşme desteği gibi başlıklar altında milletimize sunduğumuz kaynağın tutarı 39 milyarı buldu. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla yoksullukla mücadelede en kapsamlı programları biz hayata geçirdik. Sosyal yardımların milli gelir içindeki payını yüzde 1.27 seviyesine ulaştırdık. Türkiye BM verilerinde artık yüksek insani gelişmişlik seviyesine sahip ülkeler arasında yer alıyor. 

1,1 MİLYAR LİRA DESTEK

Bizbize yeteriz kampanyasında toplanan, 2 milyar 80 milyon liralık kaynağı hane başı bin lira olarak ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Normalleşme desteği kapsamında 1 milyon 400 bin sigortalımıza 1,1 milyar lira destek verdik. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TUBİTAK vasıtasıyla stajyer araştırmacı burs programını başlatıyoruz. Lisans seviyesindek 1000 gencimiz TÜBİTAK tarafından desteklenen programdan faydalanacak. Bu denli büyük proje tabanlı lisans burs programın gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri, sevgiyle saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla. 

YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Haksız yere ihraç edilen, hakkında bir kanıt olmayan mağdurlar 4 yıldır karar bekliyor. Ocaklar söndü.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben kendi hesabıma bırakmam çocuğumu. Sürekli "acaba hasta olacak mı demektense"
    Cevapla
  • Hiranur 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerin açılması şehirler arasi ulasimin yoğunlaşması demektir buda suan cok riskli
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Olan asıl sağlık çalışanlarına olucak Zaten hepsi bitik durumdalar... Üzerlerine üç-dört kat daha yük yüklenicek... ÇÜNKİ kışın vakalar çok daha fazla ve hızlı bir şekilde artıcak
    Cevapla
  • Kartal 16 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben ogretmen degilim esnafim hemde ogrenciler iyi para birakiyor ama tarafsiz bakarsam acilmasi okullarin intihar 1 cocuk evine bukastirip birini oldurse degermi zaten bu ortamda cocuklarin bisey ogrendigi yok ha bana sorarsan ben cocugumu gondermedim gondermemde sonra pisman olmak istemem cunku ulkeler artim batiyor mecburen aciyor olenler kimsenin umrunda degil artik suru bagisikligi pesindeler o cok kizdiklri ingilterenin yaptigini yapiorlae simdi sozum ona caktirmadan tabi yersek.. ha burdan okullar acilsin diyenlere sozum cok degil 1 ay sonra gorucem sizi..
    Cevapla
  • Erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar okul hariç her yerdeyken okula gitmesin virüs bulaşır demek nasıl bir aklın ürünü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR