64 bin mahkum 8 ay daha kendi evinde kalacak

Açık cezaevlerinde kalan 64 bin civarındaki hükümlüye verilen virüs izni Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2020 08:01 GÜNCELLEME 24.10.2020 10:46 GÜNCEL
64 bin mahkum 8 ay daha kendi evinde kalacak
64 bin mahkum 8 ay daha kendi evinde kalacak

Koronavirüs salgını nedeniyle, açık cezaevlerinde kalanlara 30 Kasım’a kadar verilen izin süresi uzatılıyor. Yaklaşık 64 bin hükümlü pandemi nedeniyle nisan ayından bu yana ev izninde bulunuyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba teklife eklenen önerge ile Covid-19 salgını nedeniyle cezaevlerindeki hükümlülere uygulanan izin sürelerinin uzatma sayısı 3’ten 7’ye çıkarıldı. Önergeye göre salgın sebebiyle açık ceza infaz kurumlarında bulunanlarla kapalı ceza infaz kurumunda olup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlülerin, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlülerin izinli sayılmalarına ilişkin süre 31 Ocak 2021 tarihine uzatılıyor. Salgının devam etmesi halinde bu süre, Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 7 kez uzatılabilecek. Böylelikle salgının sürmesi durumunda Covid-19 izin süresinin en fazla 31 Temmuz 2021’e kadar uzatılabilmesi öngörülüyor.

 
KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden ev izni? Koğuş mu kalmadı? Mahkumlar için cennet ülke burası. Almanya'da Amerika'da bu kadar rahat edemezler. Mafyacılık oynayan sürekli hapishaneye gir çık yapan mahkumları ABD hapishanelerine koysalar daha ömür boyu suç işlemezler, kedi yavrusuna dönerler.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    tedbir amacli yapiliyor kardeşler yapmasalar birtürlü yapsalar birtürlü insanoğlu hicbirsey den memnun kalmiyor
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkı yemiş bütün suçlulara af çıkarıyorsunuz. Yazıklar olsun. Mağdur vatandaşın fikrini sordunuz mu? Haklarını helal etmiyorlar haberiniz olsun. Allah bile kul hakkını affetmiyor, siz nasıl affedersiniz?
    Cevapla
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Desenize 64 bin saatli bomba içimizde dolaşacak, Allah cümlemizi korusun.
    Cevapla
  • Hayri 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende o 64 bin mahkumdan biriyim sana diycegim tek şey Allah senide düşürmesin insan oğlu hata yapabilir tek hata yabmıyan cenabı haktır sana diyeceğim büyük konuşma
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    senin başına gelmeyince bu şekilde konuşmak kolay geliyor senin evladın da arkadaş kurbanı olupta içeri girse bu konuşmaları yapmazsınız allah kimsenin başını vermesin
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ön yargılı olmayalım, 64 bin'i de aynı kefeye koyuyorsunuz. İnsan hata yapabilir, önemli olan hatasının farkına varanları topluma yararlı bireyler olarak tekrar kazandırmak, burada da devletimize iş düşüyor..
    Cevapla
  • Hakan Günver 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın, böyle kararlar almayın. Sokaklarda suç işlemiş insanları istemiyoruz. Toplumun huzuru için suç işleyenler devamlı hapiste kalmalı. Temiz vatandaşların suçu ne?
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Her insan hata yapar ön yargılı olma seninde başına gelir anlarsın
    Cevapla
  • Haklının yanında 3 yıl önce Şikayet Et
    Her insan bir suçlu adayı dır bunu aklınızdan çıkarmayın o kadar suçsuz yere veya hak ettiğinden çok ceza alıp yılları boşa giden binlerce insanlar var kendinizin orada olduğunuzu düşünün ölsünlermi orada ben suç işlemem demeyin bir çoğumuz araç kullanıyor bi kazada sgözünüzü orada açarsınız bu ülkede. Adam öldürüyor birisi 5 sene ceza alıyor birisi de karnı aç karnını doyurmak için fırından ekmek çalıyor 6sene 2 ay ceza alıyor böyle ülkedeyiz. Birde böyle düşünün. 80 milyon suçlu adayları
    Cevapla
  • Gökhan Özel 3 yıl önce Şikayet Et
    ömründe bir defa suça karışan birisine ikinci bir şans verilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR