Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanlarını terk ediyor! 'Kıyamet alameti...'

Aydın'da Gedik ailesi tarafından konuşlandırılan arılar, kovanlarının içerisine 'Allah, Hasbinallah' gibi Arapça yazılar yazıp kovanı terk ediyor. İlk defa böylesine ilginç arı hareketleri ile karşılaştıklarını belirten Aydınlı arıcılar, tabiatta hissiyatı en güçlü canlı olarak bilinen arıların bu durumunun kıyamet alameti olduğuna inanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2020 21:37 GÜNCELLEME 24.10.2020 21:37 GÜNCEL
Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanlarını terk ediyor! 'Kıyamet alameti...'
Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanlarını terk ediyor! 'Kıyamet alameti...'

Aydın'ın Efeler ilçesinde uzun yıllardır arıcılık işi ile uğraşan Gedik ailesinin arı kovanlarının içerisinde son günlerde esrarengiz olaylar yaşanıyor. Kovana ve peteklere, "Allah, hasbinallah" gibi yazılar yazan arılar, bu yazıları bir süre sonra silip kovanı terk ediyorlar. Arılarının nereye gittiğini bilmediklerini söyleyen Gedik ailesi, yetkililerden bu gizemli olayın araştırılmasını istiyor.

 

 

''BİZE MESAJ VERMEK İSTİYORLAR''

Babası ile birlikte arıcılık yapan İlyas Gedik, "Arıların kovanlarını açtığımızda Arapça yazılar ile karşılaşmaya başladık. Bu yazılar dikkatimizi çekti ve arıların bize bir mesaj vermek istediklerini düşündük. Fotoğraflarını çekerek Arapça bilen büyüklerimize ve cami hocalarımıza gösterdik. Onlar da bize 'Allah, hasbinallah, Bismillah' gibi kelimelerin yazıldığını söylediler. Bu yazıların bulunduğu kovanları incelemeye ve takip etmeye başladık. Bir müddet sonra kovanın içerisindeki arıların yazdıkları kelimeleri sildiğini gördük ve bunu neden yaptığını anlam veremedik. Yazıların silinmesinden kısa bir süre sonra da kovandaki arılarımızın tamamıyla yok olduğunu gördük" dedi. 

 

 

KOVANLARI TERK EDİYORLAR

Arıların kovanlarını terk etmesine anlam veremediklerini kaydeden Gedik, "Biz arıların tüm bakımlarını en güzel şekilde gerçekleştirdik. Hastalıktan ölseler kovanlarının önünde ve içerisinde arı ölüleri olur, onlar da yok Başkaları tarafından çalınmaları da söz konusu değil. Arıların kovanları terk etmesi bizden kaynaklanan bir şey değil bu tamamen esrarengiz bir olay. Arıların ölüsü de yok, dirisi de yok. Önce yazıları yazıp, sonra siliyorlar en sonunda da kovanlarının terk ediyorlar. İçerisinde bir tane bile arı kalmıyor. Allah sonumuzu hayretsin" diye konuştu. 

"YARIM ASIRDIR İLK KEZ OLUYOR"

50 yıldır arıcılık yaptığını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını kaydeden Tacettin Gedik, "1970 yılından bu yana arılarımız ile ilgileniyorum. Bugüne kadar ilk defa böyle bir olay gördüm. Arılarımız yazdıkları dini kelimelerin ardından kovanlarını terk ediyorlar. Hatta bu olaylar ilk başladığında oğlumla yazılar nedeniyle tartıştık. Bir süre önce birlikte kontrol ettiğimiz ve yazı bulunan kovanlardaki arılarımızın yazıları sildiğini gördük. Oğlum yazıları benim sildiğimi düşünerek bana çıkıştı. Ama ben hiç bir şey yapmadım. Bu olay beni de çok şaşırttı" ifadelerini kullanarak bu esrarengiz olayların araştırılmasını istedi. 

''KIYAMET ALAMETİ OLARAK GÖRÜYORLAR''

Arıcı Hakan Sakar da kovanların içerisinde yiyecekleri bal olmasına rağmen kovanı terk etmelerinin normal olmadığını belirtti ve şöyle konuştu;

"Arıların yiyecekleri var. Üzerinde fazla kene de yok. Ama kovanlarımız gün geçtikçe bu tür olaylar görülüyor ve zamanla boşalıyor. Bu iş normal değil. Büyüklerimiz kıyamet alametlerinden birinin de arı ölümleri ve arıların yok olmalarından biri olacağını söylüyorlardı. Allah korusun, Allah sonumuzu hayır eylesin ama yavaş yavaş sanırım sonumuz yaklaşıyor. Arılar da bize bir mesaj veriyor." 

YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • Boş kafalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş kafalısınız..
    Cevapla
  • Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın güzel kardeşlerim, her şeye kutsaliyet yükleme çabasını bırakın attık. Yazı dediğiniz şey kovan üstü örtü bezi ile çerçeveleri birleştirmek için arıların mum ve propolis örme işlemi. Kovanlar da yoğun bir akarı ve hastalık baskısı olursa hayatta kalma içgüdüsü ile koloniler kovanı terkeder. Bazende yeterli bal stoğu olmaması ve kuluçka sürekliliği olmaması koloniler iflasa sürükler. Sonbahar beslemesi ve akarı, parazit mücadelesi kolonilerimizi hayatta tutar ve Allah'ın mucizesini insanlara anlatmaya devam eder arılarımız.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende ariciyim hastaloginhastalığın adı gitti gelmez onun ilci fmudil b antibiyotik
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Her olayı kutsiyet bir mana ile bagdaştırırsanız dinle aranıza duvar örersiniz.Allah Kur'an'ı gönderdi yol göstersin diye arılar Arapça yazmışmış ne yazmış cevap zırt bir cahil haber yapar bin cahil inanır
    Cevapla
  • Türkay demirkol 3 yıl önce Şikayet Et
    Varova ilaçlamasini iyi yapmamişsiniz oyüzden arı nüfusunu azalmiş kovani terk merk işi hikaye yazik kalan kovanlara bari varova ilaçlamasini iyi yapin
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok.
    Cevapla
  • Bekir GECILI 3 yıl önce Şikayet Et
    Arapca yazi hikaye .Bende ariciyim.Yirmi sene once haberlerde petek uzerinde Allah yazisini gordum.Bunun bir hile oldugunu dusundum.Bir cita bal uzerineArabca Allah ve bismillah kelimelerini bir civi ile yazdim .Arilar siri bozulan peteklerin ballarini emince bos gozler yaziyi net olarak meydana cikti.Sonra bol miktarda surup verince bu bos gozleri tekrar dkoldurdular .Ama diger sirli gozlerden dahada yuksek kabarttilar. Boylesi oyunlara kan mayalim.Ari kovani varova dan dolayi terkeder.Yada kovanda sevmedigi birkokudan dolayi terk eder.Acliktan terkeder.Birde yagma oluyorsa ana kendini yagmaci arilardan korumak icin kovandan cikar .Diger arilarda pesinden cikarak kovani terkeder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR