Deprem sonrası dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajı!

İzmir Seferihisar merkezli 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi Depremin ardından dünyadan destek mesaj gelmeye başladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen deprem dolayısıyla yardıma hazır olduklarını söyledi. İşte ülkelerden gelen mesajlar

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2020 02:15 GÜNCELLEME 31.10.2020 02:16 GÜNCEL
Deprem sonrası dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajı!
Deprem sonrası dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajı!

Türkiye’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından birçok ülke Türkiye’ye taziyelerini ve desteklerini iletmeye devam ediyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Aliyev'in Erdoğan'ı arayarak deprem dolayısıyla üzüntülerini ilettiği ve "geçmiş olsun" dileklerinde bulunduğu belirtildi.

Aliyev, her zaman olduğu gibi dost ve kardeş Türkiye'nin yanında olduklarını vurgulayarak, Azerbaycan'ın kardeş ülkeye mümkün olan her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Erdoğan da telefon görüşmesi ve gösterdiği ilgiden dolayı Aliyev'e teşekkür etti.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak, İzmir'deki deprem için Türkiye'ye her türlü destek ve yardımı göndermeye hazır olduklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak, İzmir'deki deprem için geçmiş olsun dileklerini iletmiş ve Azerbaycan'ın kardeş Türkiye'ye her türlü destek ve yardımı göndermeye hazır olduğunu bildirmiştir" denildi.

 

YUNANİSTAN

ERDOĞAN MİÇOTAKİS'LE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İzmir ve bazı Yunan adalarını etkileyen deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis görüşmede, karşılıklı olarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan, gerek duyulması halinde Yunanistan'a yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'nca, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak İzmir'deki deprem nedeniyle 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu bildirildi.

ABD

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD, Ege Denizi'ndeki depremin İzmir, Sisam ve Sakız Adası'nda yaşanan can ve mal kayıpları nedeniyle taziyelerini sunuyor. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias arasında bu trajik olay esnasındaki iş birliğinden sevinç duyduk." ifadelerini kullandı.

JOE BIDAN'DAN MESAJ

Öte yandan ABD'deki 3 Kasım seçimleri için başkan adayı olan Demokrat Joe Biden da Twitter hesabından depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Biden paylaşımında, "Eşim Jill ve ben, bugünkü depremin ardından Yunanistan ve Türkiye'ye dualarımızı gönderiyoruz. Başkalarını kurtarmak için çalışan cesur arama kurtama ekiplerine minnettarız. Ayrıca, birbirini desteklemek için farklılıklarını bir kenara koydukları için Türkiye ve Yunanistan'a minnettarız." ifadelerine yer verdi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ise yaptığı açıklamada, "Bugünkü depremin ardından dualarımız Türkiye ve Yunanistan halkıyla. Her iki ülkenin farklılıklarını bir kenara bırakarak, ihtiyaç zamanında birbirine yardım ettiğini görmek çok güzel. ABD de gereken yardımı yapmaya hazırdır." demişti.

KATAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 'Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nda  yaptığı açıklamada, 'Katar Devlet Başkanı aramış. Herhangi bir destek talebi gerekirse bütün imkanlarımızla yanınızdayız dediler, kendilerine teşekkür ettik.'' ifadelerini kullandı.

İzmir deprem

FRANSA

Fransa içişleri Bakanı Gerald Darmanin yaptığı açıklamada, "Acil yardım gönderilebiliriz, Türkiye ve Yunanistan'ın yanındayız" dedi.

Darmanin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Az önce güçlü bir deprem Türkiye'yi ve Yunan adalarını vurdu. Fransa, bu zor imtihanda Türk ve Yunan halklarının yanında. Ülkelerin hükümetleri dilerse, Fransız acil yardımını anında gönderebiliriz" ifadelerini kullandı.

RUSYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, “İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için derin başsağlığı dileğimi kabul edin. Ölenlerin ailesine ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi ve yaralılar için acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim” denildi.

AB

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Ege Denizi'ndeki deprem sonrası gelişmeleri izlediklerini, yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ege Denizi'nde Yunanistan ve Türkiye açıklarındaki güçlü depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kalbinin depremden etkilenenlerle olduğunu belirten Michel, "AB yardım sağlamaya hazırdır." ifadesine yer verdi.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de deprem sonrası destek mesajı gönderen isimler arasında yerini aldı.

Stoltenberg sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda “Ege’deki depreme dair haberler nedeniyle derin üzüntü duyuyorum. Dualarım depremden etkilenenlerle. NATO, müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’ye yardıma hazır.” ifadelerine yer verdi.



KOSOVA

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Türkiye’de meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Kosova, bu zor dönemde Türkiye halkının ve hükümetinin yanındadır” dedi.

Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Türkiye’ye destek mesajı yayımladı. Tahçi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremin ardından Türk Hükümeti ve halkının yanında olduğunu yazdı. Cumhurbaşkanı Thaçi, “Türkiye’nin İzmir şehrinde yaşanan deprem gibi trajik bir olaydan dolayı derin üzüntü duyuyorum. Düşüncelerimiz, mağdurların ve yaralıların aileleri ile birlikte. Kosova, bu zor dönemde Türkiye halkının ve hükümetinin yanındadır" dedi.

Kosova Başbakanı Avdullah Hoti, eski Başbakan ve AAK lideri Ramush Haradinaj ve Nisma Partisi Lideri Fatmir Limaj’da İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

PAKİSTAN

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pakistan halkının Türk kardeşleriyle güçlü dayanışma içerisinde bulunduğu ve dualarının Türkiye ile birlikte olduğu kaydedildi.

Pakistan Eyaletler ve Sınır Bölgelerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Narkotikle Mücadele Bakanlığını yürüten parlamentonun Keşmir Komitesi Başkanı Şehriyar Afridi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İzmir’de meydana gelen deprem dolayısıyla üzüntü duyduğunu ve bu zor zamanda Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti.

Pakistan Senatosu Enformasyon ve Yayıncılık Komisyonu Başkanı Faysal Cavid Han da Twitter'dan paylaştığı mesajında, dualarının kardeş Türkiye halkı ile olduğunu vurgulayarak, "Allah bu zor zamanda Türkiye halkına yardım etsin." ifadesini kullandı.

UKRAYNA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili olarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Zelenskiy, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bugün Ege Deniz'inde Türkiye ve Yunanistan'ı vuran yıkıcı depremin üzücü haberleri geldi." ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileyen Zelenskiy, "Ukrayna dost Türkiye ve Yunanistan'ın bu trajik anında yanındadır." ifadesine yer verdi.

ALMANYA

Türkiye ve Yunanistan’ı vuran şiddetli deprem sonrası Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, sosyal medya hesabı üzerinden taziyelerini iletti. Maas, “Kalbimiz sizinle atıyor. Samos ve İzmir’deki deprem bizi kalbimizden vurdu. Bütün duygularımızla deprem mağdurları ve ailelerinin yanındayız. Depremde enkaz altında kalanların sağ olarak kurtarılmalarını, yaralıların iyileşmesini ve ölenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyorum. AB ve NATO her an yardım sağlamaya hazırdır. Kurtarma ekiplerinde görev alan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İTALYA

İtalya Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye için dayanışma mesajı yayınlayarak, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Bakanlıktan yapılan açıklamda, “İtalya, bugün Ege Denizi’nde ağır bir depremin vurduğu Yunanistan ve Türkiye’nin dost haklarına yakınlık ve dayanışmasını belirtiyor. Kurbanların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diler" denildi.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Krallık, Türkiye'nin batısında Ege Denizi'ni vuran deprem sonucunda Türkiye’nin İzmir ilinde onlarca kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından duyduğu derin acıyı ve üzüntüyü dile getiriyor" denildi.

KUVEYT

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telgrafı gönderdi.

UMMAN

Umman resmi haber ajansı ONA'da yer alan haberde de, Umman Sultanı Haysem Bin Tarık'ın İzmir'deki depremde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telgrafı gönderdiği belirtildi.

ÜRDÜN

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, deprem dolayısıyla Türkiye'ye ve Türk halkına başsağlığı dilenerek, Ürdün'ün bu acı gününde Türkiye'nin yanında olduğu belirtildi.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan, İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenler ve yaralananlar için Türkiye'ye "taziye" ve "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, deprem nedeniyle ölenlere başsağlığı ve yararlananlara geçmiş olsun dilekleri paylaşıldı.

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın "İzmir'de deprem nedeniyle çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanması nedeniyle büyük üzüntü duyduğu" ifade edildi.

IRAK

Irak İsami Partisi (Sünni) Genel Sekreteri Reşid Azzavi de, yayınladığı açıklamada, “Bu elim olayda komşu Türkiye’ye başsağlığı ve taziyelerimizi iletiyoruz. Bu olay bizden ve tüm ülkelerden destek için Türkiye’nin yanında durmayı gerektiriyor.” ifadelerini kullandı.

Iraklı Şii dini ve siyasi lider Ammar el-Hekim, İzmir’de meydana gelen depremden dolayı Türkiye’ye başsağlığı dileğinde bulundu.

Ulusal Hikmet Akımı (Şii) lideri Hekim, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Komşu Türkiye’nin İzmir kentinde meydana gelen depremin can kaybına ve maddi zarara yol açmasından dolayı derin üzüntülerimizi bildiriyoruz. Irak hükümeti ve halkı olarak Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğumuzu bildiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerini başsağlığı dileğinde bulunan Hekim, uluslararası topluma destek çağrısında bulundu.

MESUT BARZANİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani de, Ege Denizi’nde meydana gelen depremden dolayı Türkiye ve Yunanistan halkının yanında olduklarını bildirdi.

Barzani, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Bugün Ege Denizi'ndeki yıkıcı depremden etkilenen herkese başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zor dönemde, Türkiye ve Yunanistan halkıyla dayanışma içindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

ABD'DEN İLK MESAJ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien Ulusal Güvenlik Ajansı’nın sosyal medya hesabı üzerinden, Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan açıklarında meydana gelen depremin ardından Türkiye ve Yunanistan’a destek mesajı yayınladı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien Ulusal Güvenlik Ajansı’nın sosyal medya hesabı üzerinden, Türkiye ve Yunanistan’a destek mesajı yayınladı. O'Brien, “Dualarımız bugünkü depremden sonra Türkiye ve Yunanistan halkı ile birlikte. Her iki ülkenin de bir ihtiyaç anında birbirlerine yardım etmek için farklılıklarını bir kenara bıraktığını görmek harika. Amerika Birleşik Devletleri de yardım etmeye hazır" dedi.

YORUMLAR 167 TÜMÜ
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüreklerimiz yandi, icim acıyor, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza, Allahtan rahmet dilerim.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Maduro niye aramadı. vallaha yazıklar olsun.
    Cevapla
  • HAARP 3 yıl önce Şikayet Et
    gercek dostlar aramaz kalpleriyle dualariyla bizimle olurlar ancak sahte dostlar timsah gözyaslariyle Emperyalistler yunanstan fransa rusya AB ... gibileri ancak ararlar en kötüsü kim bilir Emperyalistler HAARP kullanarak bunu yapmis olabilirler belkide bu deneylerle yavas yavas istanbulu tutturmaya calisiyorlar ama unutulmamali duşmaın bir planı tuzaklari varsa RABBiMiZiN de mutlaka bir planı tuzağı vardir çünkü en iyi tuzak kurucusu O dur
    Cevapla
  • TÜRK MILLIYETCISI 3 yıl önce Şikayet Et
    İşinize bakın.sizden gelecek yardım Allahtan gelsin.sahte müslümanlar,siyonist bozuntulari.Türkün Türkten başka dostu yok.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    şizofrenin şizofrenden başka dostu yoktur.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sabetayistmisin mustafa gerçek ismin mi ?? gerçek isminiz ne dir ??
    Cevapla
  • Azerbaycan Türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c Türkiye mizin qardaş Türk xalqlarının köməyi olsun yaralılara şəfasın versin dünyasını dəyişən lərə rəhmət eləsin qardaş Azərbaycan xalqı olaraq hər zaman yanınızdayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR