Kandilli'den ürküten deprem uyarısı!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İzmir depremine ilişkin, "1 buçuk saatte 21 tane deprem kaydettik. Depremler artmakta, artçıların da 1 hafta 15 gün kadar sürmesi bekleniyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2020 10:14 GÜNCELLEME 11.11.2020 11:19 GÜNCEL
Kandilli'den ürküten deprem uyarısı!
Kandilli'den ürküten deprem uyarısı!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında önemli açıklamalar yaptı.

 

 

Sabah'ın haberine göre, Özener açıklamasında, "Derinliği yaklaşık 10-12 km olan sığ bir depremden bahsediyoruz. Öncelikle depremden dolayı hayatını kaybeden maalesef bazı vatandaşlar olduğunu duydum. Hem ülkeye, hem de tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. 30-40 km'lik bir fayın kırıldığı ilk izlenimlere göre tespit ediliyor. Normal bir deprem bu. Normal faylanma depremi. Şu ana kadar, depremden 1,5 saat sonraya kadar, 21 tane deprem kaydettik. Depremler artmakta, artçıların da 1 hafta 15 gün kadar sürmesi bekleniyor" dedi. 

"BİR SONRAKİNDE 60 CM'LİK DALGALARIN OLABİLECEĞİ ÖNGÖRÜLMEKTE"

 

 

Ege Bölgesi'nin sismik olarak oldukça etkin bir bölge olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özener, "Dolayısıyla bu bölgede ana kara ve denizde deprem oldukça yoğun bir deprem aktivitesi oluyor. 2017 bodrum depreminden sonra tsunami meydana gelmişti. Bugün de tsunami meydana geldi. Bu tsunamiyle ilgili Akdeniz - Karadeniz bağlantılı denizlerde tsunami uyarı merkezi nöbetçi arkadaşlarım, deprem olduktan 9 dakika sonra tüm üye ülkelere, ülkemizde bu konuda tsunami uyarı mesajını göndermiştir. Sosyal medyada dalga yüksekliklerini görmüşsünüzdür. Gördüğünüz gibi farklı faylanma özelliklerine göre, farklı dalga yükseklikleri hesaplayabiliyoruz. Birinci çalışmada yaklaşık 30 cm'lik dalga yüksekliği, bir sonrakinde 60 cm'lik dalgaların olabileceği öngörülmekte" diye konuştu. 

"HERKES SAKİN BİR ŞEKİLDE BOŞ BİR ALANDA BEKLESİN"

"Bizim vatandaşlardan özellikle istirhamımız, kıyı bölgelerindeyseniz deprem meydana geldiği zaman meraklı gözlerle denize bakmak yerine, kıyıdan uzaklaşmasıdır" diyen Özener, "İzmir'de trafik kilitlenmiş durumda onu açmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricam, herkes sakin bir şekilde boş bir alanda beklesin. Şu an için kan anonsu, ihtiyacı yok. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, gereksiz trafiğe çıkıp yolları tıkamasınlar" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Özener, vatandaşlardan panik yapmamalarını, sakin olmalarını rica ettiğini söyleyerek, "Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Güvenlik güçlerimize kimse zorluk çıkarmasın. İşinin ehli olmayan insanların binaların üzerine çıkmasına müsaade etmeyelim. Ekiplerimiz ilgili arkadaşlarımız gereken tüm faaliyetleri yapacaklar. Tüm İzmir'e, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Onun dışında bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.

400'DEN FAZLA ARTÇI

İzmir'deki 6.6'lık deprem sonrasında, 31'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere, 400'ün üzerinde artçı sarsıntı yaşandı. 

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Semra 3 yıl önce Şikayet Et
    Kandilliye göre 6.9 olmuş,ama hala daha 6.6 deyip duruyorlar.İnsan bu ne biçim bir iş demekten kendini alamıyor.Kime inanacağız.
    Cevapla
  • dadaş_25_35 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir ' de bir çok deprem yaşadım ama ilk defa bu kadar şiddetlisini yaşadım kesinlikle 6.6 diyemem çok şiddetli ve uzun sürdü en az 7 şiddetinde bence hatta daha şiddetli idi..
    Cevapla
  • dadaş_25_35 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir ' de bir çok deprem yaşadım ama ilk defa bu kadar şiddetlisini yaşadım kesinlikle 6.6 diyemem çok şiddetli ve uzun sürdü en az 7 şiddetinde bence hatta daha şiddetli idi..
    Cevapla
  • altair 3 yıl önce Şikayet Et
    neden 7 büyüklüğündeki depreme 6.6 deniyor neden tsunami oldu denmiyor süprüntü deniyor ne yapilmak isteniyor anlayan varmi
    Cevapla
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi anlaşilıyor neden işin ehline verin sözü allah gine esirgedi ölenlere rahmet dileyelim ibret alalım
    Cevapla
  • orhan01 3 yıl önce Şikayet Et
    Kandillinin bildigini herkes biliyor zaten sallantiyi hissederek..Bosuna bos beles maas aliyorlar..Bunlar ne is yapar niye hic bir faydalari yok ulkeye anlamis degilim..Eger ki elemanlar bilgi beceride cok yetersiz ve teknik cihazlar yoksa alinsin..Bari bir ise yarasinlar..Depremden sonra ortaya cikmasinlar..
    Cevapla
  • adili 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bas bas bağırıyor "Deprem öldürmez, bina öldürür!" diye, sen çıkıp onları mı hedef aldın şimdi! Boş boş konuşacağına git evinin sağlamlığını, ne kadarlık depreme dayanacağını araştır da bir sonraki depremde senin için ah vah etmeyelim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR