Başkan Alinur Aktaş Bursa'daki tarihi projeleri anlattı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ülke TV'de önemli değerlendirmelerde bulundu. Aktaş, Hanlar Bölgesi'nin ortaya çıkarılması, Beysarayı projesi ve Uzay Eğitim Merkezi ile ilgili önemli detayları aktardı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2020 17:21 GÜNCELLEME 04.11.2020 18:26 GÜNCEL
Başkan Alinur Aktaş Bursa'daki tarihi projeleri anlattı
Başkan Alinur Aktaş Bursa'daki tarihi projeleri anlattı

Ülke TV'de Bursa'da gerçekleştirilmesi planlanan projelerden bahseden Aktaş, İzmir depreminde yaşananlardan sonra uyarılarda da bulundu.

 

Alinur Aktaş'ın açıklamalarından satır başları:

İZMİR DEPREMİ

 

İzmir'de vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Depremin ikinci gününde orada yer aldımi Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak arama kurtarma ekiplerimizi gönderdik. Yardımların yapılması adına da ekiplerimiz 6 ayrı araçla oradalar. Daha sağlıklı konutlarda yaşayabilmek adına dönüşümün her bir vatandaşımız tarafından iyi anlaşılması gerektiğini bir kez daha anlamış olduk.

HANLAR BÖLGESİ ORTAYA ÇIKIYOR

Hanlar Bölgesi'nde eski Bursa'yı ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. UNESCO Dünya Miraslar Listesi'nde yer alan tarihi Hanlar Bölgesi ortaya çıkıyor. 480 dönümlük bir alan, bir bedesten, 14 han, 13 açık çarşı, 21 camii, 3 türbe 1 okulun içerisinde yer aldığı yapı ortaya çıkıyor.

BEYSARAYI PROJESİ

Beysarayı bir kültür merkeziydi. Şuan orada orduevi bulunuyor. Orduevinin naklinden sonra Beysarayı ilk günkü haliyle ortaya çıkarılacak. Aslına uygun şekilde hayata geçirebilmek için bilim kurulu oluşturduk. İlber Ortaylı dahil çok sayıda akademisyen bulunuyor. Onların çalışmalarıyla 1226 Bursa'nın fethi ve Osmanlı'nın kuruluşu yani büyük kuruluşun 700'üncü yılına varmadan önümüzdeki yıl bu süreci bir film ile taçlandırmak istiyoruz. 

UZAY TEMALI EĞİTİM MERKEZİ

Bursa tarih şehri ama aynı zamanda modern yüzüyle de, üreten bursa, otomotiv, tekstil, ahşap sanayi, makina sanayii ile Türkiye'nin ikinci büyük ihracatçı ili olarak hedefe doğru koşuyor. Cumhurbaşkanımız yerlilik ve millilikten bahsediyor. Bilim ve Teknoloji Merkezi, 2012 yılında hayat bulmuştu ancak şimdi GÖKMEN Uzay Havacılık Merkezi hayat buldu. Sanayi Bakanımız Mustafa Varank'ın katılımıyla açılışını gerçekleştirdik. Bu merkez içerisinde uçuşun hikayesini bütün yaş gruplarında eğitimlerinin verildiği bir enstantaneyi göreceğiz. Yeni uçuş insanları Bursa'mızdan yetişecek. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • z.y. 3 yıl önce Şikayet Et
    gercekten egitime cok onem veren bir baskan.inegolde maddi durumu olmayip dersaneye gidemeyen ogrencilere bundan 12 yil once bedava dershane sagladi .oyil okuyan butun lise son sinif arkasaslar bilir
    Cevapla
  • Muhammet ugr ağtaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence hizmetleriyle Bursa'da efsane olmayı hak eden bir başkan olacağınıza canı gönülden inanıyorum ALLAH yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzay havacilik biliminde türkiye butun türk ülkelerine ve müsülman ülkelerine en büyük şeref ve gurur getirdi maşalla.
    Cevapla
  • .... 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bursa da yaşayan ve Ak Parti'ye yürekten bağlı biri olarak bu projelerden daha önemli olması gereken daha büyük sorunlar olduğuna inanıyorum.Mesela trafik sayın başkan acemler kavşak sorunu hala bir ilerleme yok,keza küçük sanayiden çalı yoluna doğru girerseniz eğer o sanayideki rezil yolları görmenizi istiyoruz.Hosab sanayi yolu hala keşmekeş durumda ne sanayiciler ilgili nede belediye umarım editör bunları yayınlar ve sayın başkan da konuyla ilgilenir şimdiden teşekkürler.
    Cevapla
  • Ayhan TUNCAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Deprem Başkanım yardım göndermek iyi de.deprem için hazırlıklar ne durumda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR