İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Esenler'de koronavirüs denetimi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte ilçedeki salı pazarlarında koronavirüs denetimlerinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2020 16:40 GÜNCELLEME 10.11.2020 16:40 GÜNCEL
İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Esenler'de koronavirüs denetimi
İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Esenler'de koronavirüs denetimi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte, koronavirüs  tedbirleri kapsamında pazar yerlerinin kurulması ve işleyişine yönelik alınan tedbir ve önlemleri yerinde inceleyerek denetlemelerde bulundu. Koronavirüs salgınının halkın yoğunlaştığı alanlarda artışını önlemek ve semt pazarlarındaki yoğunluğu azaltmak adına Esenler Yavuz Selim Mahallesi’ndeki Salı Pazarı'nın kuruluşu sırasında işleyişe ilişkin denetimlerde bulunan ikili, pazar esnafı ve vatandaşlara, maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik konularında uyarılarda bulundu. Pazarın giriş ve çıkış noktaları, pazarcı esnafının tezgâh mesafesi ve pazarın işleyişine ilişkin alınan önlemleri yerinde inceleyen Yerlikaya ve Göksu, tedbirlerle ilgili esnafla ve vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunarak değerlendirmeler yaptı.

 

“PAZARLARIN ŞEHRİMİZE HİZMETİ ÇOK BÜYÜK”

Denetimler sırasında konuşan Vali Ali Yerlikaya, “Koranavirüs önlemleriyle ilgili pazarcı kardeşlerimiz ve buraya gelen hemşerilerimizin önlemlerini denetlemeye geldik. İstanbul’da 462 semt pazarımız var. Bu pazarların şehrimize hizmeti çok büyük, temel ihtiyaç maddelerinin yüzde yetmişini insanlarımız bu semt pazarlarından alıyor. 50 bin semt pazarında çalışan insanımız var. Esnaflar ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile aldığımız karar doğrultusunda pazarlarda HES kodu uygulamasına geçilmesi kararı aldık. Bugün gezmiş olduğumuz pazardaki arkadaşlarımızın her biri HES koduyla pazara giriş yapabiliyor" dedi. 

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR