Dağlık Karabağ zaferi sonrası Başkan Erdoğan Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Türkiye-Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2020 20:46 GÜNCELLEME 10.11.2020 21:17 GÜNCEL
Dağlık Karabağ zaferi sonrası Başkan Erdoğan Putin'le görüştü
Dağlık Karabağ zaferi sonrası Başkan Erdoğan Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Dağlık Karabağ konusunda dün akşam kalıcı çözüme giden yolda doğru bir adım atıldığını belirtti.

Türkiye ve Rusya’nın beraber yoğun katkılarda bulunduğu bu önemli fırsatın heba edilmeden adil ve kalıcı bir barış ile bölgede istikrarın tesisi için kullanılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada en önemli hususun Ermenistan’ın ateşkese ve ortak açıklamada kayıtlı taahhütlere uyması olduğunu vurguladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de, Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarında Azerbaycan tarafından belirlenecek bir mahalde tesis edilecek Ortak Merkez marifetiyle Rusya ile birlikte ateşkes için gözlem ve denetim faaliyetinde bulunacağını, dolayısıyla bu noktada Rus tarafına da önemli bir sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN ÖZELLİKLE ALTINI ÇİZDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgali nedeniyle Karabağ’ı terk etmek zorunda kalan Azerbaycanlıların evlerine dönmesinin ve Azerbaycan-Nahçıvan arasında bir koridor açılmasının öneminin altını çizdi.



Dağlık Karabağ’ın, bölgesel çatışma ve krizlerin çözümünde Türkiye-Rusya iş birliğinin önemini gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı iş birliği ruhunun Suriye krizi için de yürütülmesi gerektiğini ve burada da benzer bir mekanizma kurabileceklerini ifade etti.

 
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Vatandaşın Teki 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu antlaşma değil , sadece ateşkes. Antlaşma bu protokol uygulanırsa antlaşma imzalanıp sınırlar tekrar çizilmiş olur, Erministanın ödemesi gereken tazminat ortaya konur, savaş suçlusu olanlar yargılanır, bu koridorun nasıl bir işletimi sınırları belirlenir vesayre tüm içerikler ve belirsizlikler giderilir. Dediğimiz gibi uygulanırsa ? Ne olursa olsun zafer Allah ın izniyle mazlumun, mağdurun yani bizim. Allah ın dediği olur. Amin
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Nahçıvan azerbeycana bağlanan koridorun biraz geniş olması ve kontrolünün türk askeri tarafından sağlanması gerekir.cünkü Ermenistan Türk düşmanlığı yapıp bizim konvoylara saldırır
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Keske Nahcivan ile Azerbaycan koridoru ile Ermenistanin Iranla olan sinir baglantisi kesilseydi ama buna rusya ile ermenistan asla yanasmazdi. Neyse bu bile cok büyük basari
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne çok siyasetci varmış oysa ülkemizde sizin düşündüğünüzü düşünemeyen bir devletmi varmış. Ya şartlar olgunlasmamis yada gormediklerimizi gören devlet gözü vardır. Her istediğini düşündüğünü yapabilecek güce henüz kavusmadik ama yakındır inşallah o günlerde o zaman herşeyin icabına bakılır. Bu anlasma olmasa tüm dünya Karabağa girecekti belkide sartlar neler bilmiyoruz. Anca haberlerde gordugumuz yüzü var sadece gormediklerimiz çok daha fazladır
    Cevapla
  • Mmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinirden kaç tane mesaj yazdım. REİS buna zafer diyorsa zaferdir. Demek biz kör gibi bakıyoruz. Neyi kaçırdık bilmiyorum ama reis zafer diyorsa zaferdir. Okta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR