18 Kasım 2020 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

AYLAR SONRA 100'Ü AŞTI
Koronavirüste son tablo paylaşıldı

Sağlık Bakanlığının Covid-19 bilgilendirme sayfasında Türkiye’nin güncel korona virüs tablosu kamuoyuyla paylaşıldı. Tabloya göre, son 24 saatte 103 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 11 bin 704’e yükseldi. Bugün toplam 156 bin 692 test yapılırken, 3 bin 819 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 421 bin 413 oldu. Bugün iyileşen 2 bin 688 kişiyle birlikte toplam iyileşen toplam hasta sayısı 359 bin 63'e yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 3,8, toplam ağır hasta sayısının ise 3 bin 657 olduğu açıklandı.

HAFTA SONLARI SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI
Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı koronavirüs önlemlerine dönük detaylar İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle kamuoyuyla paylaşıldı. Başkan Erdoğan dün yaptığı açıklamada, uzaktan eğitimin yıl sonuna kadar devam edeceğini, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında uygulanacağını ve restoranların sadece paket servisi yapacağını duyurdu.

MEHMETÇİK KARABAĞ'A GİDİYOR
Azerbaycan Tezkeresi kabul edildi

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. AK Parti Sivas Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, Meclis'te AK Parti grubu adına yaptığı konuşmada, "Türk askeri neredeyse orada huzur vardır, orada barış vardır, orada kardeşlik vardır" dedi. Ayrıca Tezkere üzerinde CHP Grubu adına söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz ise, CHP'nin, dost ve kardeş Azerbaycan'ın tasada ve kıvançta her zaman yanında durduğunu söyledi.

TARİH BELLİ OLDU
MEB'den uzaktan eğitim açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okullarla ilgili açıklamasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. MEB'den yapılan bilgilendirmede, "Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.  Uzaktan eğitim sürecine ilişkin detaylı bilgilendirme ayrıca yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

RESMEN DUYURDULAR
ABD askeri çekiliyor

ABD Savunma Bakan Vekili Miller, ABD'nin Afganistan ve Irak'taki asker sayısını 15 Ocak itibarıyla 2 bin 500'e düşüreceklerini açıkladı. Savunma Bakanlığında  basın mensuplarına açıklama yapan Miller, "15 Ocak 2021'den itibaren Afganistan'daki asker sayımız 2 bin 500 olacaktır. Irak'taki asker sayımız da aynı şekilde 15 Ocak itibarıyla 2 bin 500 olacaktır." dedi.ABD Başkanı Trump, daha önce yaptığı açıklamalarda asker sayısını düşüreceklerini açıklamıştı.


HOLLANDA HADDİNİ AŞTI
Aliyev ve eşi hakkında skandal karar

Hollanda parlamentosu Ermenistan'ın işlediği savaş suçlarını görmezden gelerek Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva hakkında skandal bir karar verdi. Parlamentoda, Azerbaycan'ın haklı zaferi kabul edilmeyerek Aliyev ve eşi Aliyeva'ya savaş suçu işledikleri gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırım uygulanması konusunda hazırlanan önerge kabul edildi. 

BU İNTİHAR OLUR
Putin'den Ermenistan'a uyarı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ’a ilişkin anlaşmayı reddetmesi halinde bunun ‘intihar’ olacağını bildirdi. Türkiye'nin doğrudan Azerbaycan’ı desteklediğini belirtmekten hiçbir zaman çekinmediğini söyleyen Putin, “Türkiye'nin rolü çok iyi biliniyor, bu Azerbaycan'da defalarca söylendi ve Türk tarafı bunu asla gizlemedi. Onlar tek taraflı olarak Azerbaycan’ı destekledi” dedi.

 

ERDOĞAN RESMEN AÇIKLADI

"Tüm spor organizasyonları seyircisiz olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası koronavirüs tedbirleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tüm spor organizasyonları seyircisiz oynanmaya devam edilecek" dedi.

ALMANLAR PERİŞAN

İspanya, Almanya'yı 6-0 yendi

UEFA Uluslar Ligi'nde İspanya'da tarihi bir maç oynandı. A Ligi 4. Grup'ta Almanya'yı konuk eden İspanyollar, rakibini 6-0 yendi.

TÜRK SPORCUDAN REKOR DALIŞ

72 metre dalarak yeniş dünya rekorunun sahibi oldu

32 yaşındaki dalışçı Fatma Uruk, "Değişken ağırlıklı paletsiz" kategorisinde 72 metrelik derecesiyle yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Bu alanda bir önceki rekor, 70 metreyle Türk sporcu Derya Can'a aitti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Temel 18.11.2020 17:42
    Wagner i libya ya gönderip,onlar bizden bağımsız çalışır demek rusyanın siyasetidir.Türkiye açıkça söyler ve yapar.
  • Ne oldupaşinyan? 18.11.2020 16:42
    Türkiye harbi devlet, ermenistan art niyetli ...türkiye nin çözüm teklifi ne ermenistan baştan olumlu yaklaşsaydı....kendileride kazançlı çıkacak bu kadar zararara ugramayacaklardi....hem türkiye ile hem azerbaycan ile belkide iyi ilişkiler başlayacak sınır lar geçişe açılacaktı...büyük fırsatı tepti paşinyan çeksin cezasını...fransa ve abd.ab.ye güvenmek kurtaramadı onları...!Karabağ azerbaycandır..!
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek