21 Kasım 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

EN YÜKSEK RAKAM
Son 24 saatte 5 bin 103 kişiye hastalık tanısı konuldu, 141 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 20 Kasım koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 156 bin 642 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 103 kişiye hastalık tanısı konuldu, 141 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 3 bin 990 oldu, son 24 saatte 3 bin 19 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 367 bin 592'ye yükseldi.


DÜNYADA BENZERİ YOK
Kovid-19 tedavisine ABD’de 20 bin, Avrupa’da 10 bin dolar ödeniyor, Türkiye’de ise bedava

Dünyadan ve Türkiye’den gelen koronavirüs rakamları duyanları şaşırttı. Yapılan çalışmalar ABD'li bir korona hastasının, tedavisi karşılığında hastaneye 152 bin lira (20 bin dolar), Avrupalı ise 76 bin lira (10 bin dolar) ödemek mecburiyetinde olduğunu gösterdi. Türkiye'de ise bütün hastaların 4,5 milyar lirayı bulan tedavisini devlet üstlendi.

TEDBİRLER BAŞLADI
Yeni koronavirüs tedbirlerinin hayata geçmesiyle kafe ve restoranlarda oturma alanları kapatıldı

Koronavirüs ile mücadele amacıyla uygulanacak yeni tedbirler Cuma akşamı saat 20.00 itibarıyla devre girdi. Restoranlar, lokantalar, kafe ve pastaneler artık paket servise döndü. AVM, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri ise artık 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak.

KRAL İLE GÖRÜŞME
Suud Kralı Selman ile Başkan Erdoğan telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefonda görüştü. Görüşmede bu sene Suudi Arabistan Krallığı'nın ev sahipliği yaptığı 21-22 Kasım'da gerçekleşecek olan G20 zirvesi ve iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.


İLK TEMAS ARALIKTA
Ankara-Washington arasında yeni dönemin adımları atılacak

Başkanlığı Donald Trump’tan almaya hazırlanan Joe Biden döneminde Ankara-Washington arasında ilk temas Aralık ayında kurulacak. Gelen kulis haberlerine göre iki ülke yeni dönemde pozitif gündeme odaklanacak. NATO’nun güçlendirilmesi, iki ülke arasında 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefi ve Türkiye’nin gerçekleştirdiği reformlar gündeme alınacak.


İLK ADIMI ATTILAR
Almanya’da muhalefet Türkiye’ye silah ambargosu için teklif sundu

Avrupa Birliği tarafından sürekli gündemde tutulan Türkiye’ye karşı yaptırım kararıyla ilgili ilk girişim Almanya’dan geldi. Muhalefetteki Yeşiller ile Sol Parti, insan hakları ihlalleri, Doğu Akdeniz, Dağlık Karabağ, Libya ve Suriye politikası nedeniyle Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması için meclise teklif sundu.


AVRUPA BAŞ EDEMEZ
Alman medyası: Türkler SİHA’lar ile birçok savaşın seyrini değiştirebilir

Alman haber sitesi Tagesschau'da yer alan yazıda Türkiye'nin son dönemde ciddi gelişim gösterdiği SİHA'lar sayesinde çok sayıda savaşta gidişatı değiştirebileceği ifade edildi. Ayrıca analizde 'Avrupa ülkelerinin şu an sahip olduğu hava savunma sistemleriyle Türk SİHA'ları ile baş edemez.' denildi.


SAVAŞ SUÇU İTİRAFI
Hakopyan: Nükleer başlık kullanılabilen İskender füzesi kullandık

Ermenistan Savunma Bakanlığından istifa eden General Movses Hakopyan, Ermenistan ordusunun Dağlık Karabağ’daki çatışmalar sırasında nükleer başlık takılabilen Rus yapımı İskender füzesini kullandığını açıkladı. Sivil yerleşim yerlerine saldırılarda kullanılan füzelerle ilgili 'Nerede kullanıldığına dair bilgi veremem' diyen Hakopyan hakkında Ermenistan başsavcılığının soruşturma başlatacağı öğrenildi.

 

MACRON İYİCE ŞAŞIRDI
Macron: Türkiye gibi yabancı güçler Fransa’yı hedef alıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Sömürge dönemi sonrası kızgınlıkla ilgili, özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı güçler tarafından uygulanan strateji var" dedi. Macron ayrıca Fransa’ya karşı Afrika ülkelerine destek verenlerin, sosyal medya içeriği hazırlayanların Rusya veya Türkiye tarafından maaş aldığını iddia etti.


27 YIL SONRA EZAN
Ağdam’a giren Azerbaycan askerleri ilk iş olarak Cuma namazı kıldı

Azerbaycan ile Ermenistan'ın imzaladığı ateşkes gereği, Ermeni silahlı güçlerinin Ağdam'dan çıkması üzerine Azerbaycan ordusu kente girdi. Azerbaycan askerleri, önce Ağdam'a giden yolları mayınlardan temizledi, daha sonra zırhlı araçlar ve tanklar şehre giriş yaptı. Kent merkezindeki camiye gelen askerler etrafı temizledi, camiye ve minaresine bayrak astı. Daha sonra camide 27 yılın ardından ilk ezan okundu, cuma namazı kılındı.

 

İSTANBUL İÇİN FELAKET
Göksu: İmamoğlu ve ekibi kentsel dönüşün projelerinin iptalini istedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Bütçesi'nin görüşüldüğü İBB Meclisi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB'nin kentsel dönüşümle ilgili tutumuna tepki gösterdi. İBB’nin hiçbir riskli binayı yıkıp yenilemediğini, kentsel dönüşüm bütçesinin yüzde 75 düşürüldüğünü  söyleyen Göksu “Deprem için sadece çalıştay yaptılar Ardından da İmamoğlu ve ekibi bakanlığın kentsel dönüşüm plnalarının iptali için yargıya gitti. İstanbul için gerçek felaket budur." ifadelerini kullandı.


KORONA HAFTASI
Süper Lig’in 9. Haftasında birçok takım kadro kurmakta zorlanıyor
Süper Lig’de 9. haftaya girilirken sakatlık ve koronavirüs birçok takımı tehdit etmeye başladı. Galatasaray bu haftaki kadrosunda 10 oyuncusundan mahrum kalırken Fenerbahçe ve Beşiktaş kadrolarında 7 eksik olduğunu açıkladı. Kasımpaşa da 7 oyuncusunun koronavirüse yakalandığını duyurdu.


FENERBAHÇE KAYIP
Sarı-lacivertliler Avrupa Ligi’nde Real Madrid’e 94-74 mağlup oldu

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 10. hafta maçında konuk olduğu İspanya ekibi Real Madrid'e 94-74 yenildi. Barcelona ve Baskonia deplasmanlarının ardından Madrid ekibine de yenilen sarı-lacivertliler 3 maçlık İspanya deplasmanı turundan galibiyet çıkaramadı. Bu arada Fenerbahçe kadrosunu Meksikalı oyun kurucu Alex Perez ile kadrosunu takviye etti.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • ali yazıcı 21.11.2020 20:32
    makaron gidici makaronun fikirleride gidici ne kadar çırpınırsa çırpınsın atalarının döktükleri kan gözlerin kör edecek
  • Mgl 21.11.2020 16:19
    Elinizden ne geliyorsa yapın,Allah cc bize yeter.
  • Trakyali amica 21.11.2020 15:05
    Zaten kovit yuzunden zor gunler geciriyor dahada bester olacak bir suru issiz
  • sirayla 21.11.2020 14:45
    biz onlara bi ambargo koyarsak görürler birşeylerini.
  • Misafir 21.11.2020 13:52
    Devlet alman arabalarının türkiyeye girişini yasaklasın yeter başka bir şeye gerek yok
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek