Bağcılar'da 1 polisin şehit edilmesi ile ilgili dava hakkında detaylar ortaya çıktı!

İstanbul Bağcılar'da, narkotim ekibine yönelik silahlı saldırı sonucu şehit düşen Erkan Gökteke'nin katil zanlılarının serbest bırakıldığına yönelik asılsız haberlerle ilgili gerçekler ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2020 16:08 GÜNCELLEME 06.12.2020 16:13 GÜNCEL
Bağcılar'da 1 polisin şehit edilmesi ile ilgili dava hakkında detaylar ortaya çıktı!
Bağcılar'da 1 polisin şehit edilmesi ile ilgili dava hakkında detaylar ortaya çıktı!

Manipülatif haberlerle ilgili yapılan açıklamada davaya ilişkin tüm detaylar da paylaşıldı. 

 

 

İşte yapılan o açıklama;

Olay; İstanbul ili Bağcılar ilçesinde 18.07.2020 tarihinde 18 yaşından büyük olan sanık Serdar B. ve yaşı 18’ den küçük olan S.S.Ç. (Suça Sürüklenen Çocuk) Kadir A.’nın birlikte cadde de yürüdükleri sırada görevli polis memurları Yunus Naçar ve Erkan Gökteke’ nin şahısları görmeleri üzerine yakın zamanda gerçekleşen bir yaralama olayının faillerinin olabileceğini değerlendirerek sivil polis aracıyla takip etmeye başlamaları sonrasında gerçekleşmiştir. Polis memurları aracı sanık Serdar B.’nin önüne kırmışlar, her iki polis memurunun araçtan indikleri sırada polis olduklarını söylemişlerdir. Sanık Serdar B.’ nin bu sırada belinde taşıdığı tabancayı çıkararak görevli polis memurlarına birden fazla kez ateş etmiştir. Polis memuru Yunus Nacar’ın silahla yaralanmış, polis memuru Erkan Gökteke açılan ateş sonucu şehit olmuştur. Bu esnada Kadir A.’nın olay yerinde olduğu, olayı gördüğü ve olay yerinden kaçmış, daha sonra her iki şahıs Serdar B.ve Kadir A.’nın buluşup otoban yakınlarındaki ormanlık alanda saklanmaya başlamışlardır. Kadir A.’nın diğer yaşı küçük S.S.Ç. (Suça Sürüklenen Çocuk) Reis B.’yi arayarak, bir araç bulup yanlarına getirmesini istemiş, Reis B. de yanında bulunan 18 yaşından küçük S.S.Ç. (Suça Sürüklenen Çocuk) Oğuzhan I. ile birlikte bir taksi durdurup Serdar B.ve Kadir A.’nın yanına gitmişler ve dört zanlı da taksiye birlikte binmişlerdir. Serdar B.’nin olayda kullandığı tabancayı Reis B.ye saklaması için vermek istemiş, Reis B.’nin kabul etmeyip yanlarından kaçmış, bu sırada takipte bulunan polis memurları dört zanlıyı da yakalamışlardır. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu olaya ilişkin soruşturmada dört zanlının da 20.07.2020 tarihinde sevk edildikleri mahkemece tutuklanmışlardır. Yaşı küçük olan zanlılar Kadir A., Reis B. ve Oğuzhan I. ile ilgili Bakırköy 2.Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine Kasten Adam Öldürme ve Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs suçlarından tutuklu olarak dava açılmıştır. Yaşının 18’den büyük olması nedeniyle hakkındaki soruşturma ayrı yürütülen Serdar B. hakkında da Kasten Adam Öldürme ve Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs suçlarından Bakırköy 9.Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutuklu olarak dava açılmıştır. sanık Serdar A.’ nın yargılaması tutuklu olarak halen devam etmektedir. Yaşı küçük zanlıların yargılamasının yapıldığı Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nin 04/12/2020 tarihli duruşmasında polis memurlarının silahla yaralanması ve şehit edilmesinden sonra diğer zanlılar ile bir araya gelen Oğuzhan I. ve Reis B.’nin eylemlerinin niteliği, delillerin bu aşamada karartılmasının mümkün olmaması, yaşlarının küçük olması ve diğer yasal nedenlerle yurtdışı çıkış yasağı ve polis merkezine düzenli imza atmaları şartıyla tahliyelerine, sanık Serdar B.’nin silahla polis memurlarına ateş etmesi sırasında olay yerinde bulunan Kadir A.’nın ise, tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir.

 

 

POLİS MEMURUNU ŞEHİT EDEN SERDAR B. İLE O SIRADA YANINDA BULUNAN KADİR A. HALEN TUTUKLU BULUNMAKTADIR

Polis memuru Yunus Nacar’ın silahla yaralanması, polis memuru Erkan Gökteke’nin ise silahla ateş edilerek şehit edilmesi olayındaki silahla ateş eden sanık Serdar B. ve o sırada olay yerinde bulunan Kadir A’nın yargılanmaları tutuklu olarak devam etmektedir.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Ramazan37 3 yıl önce Şikayet Et
    Abicim bunları bırak tutuklu yargılamayı adliyenin önünden geçse ömür boyu hapis cezası almaları lazım.... Ayriyeten sayın editör ALLAH`ını seversen o,suça sürüklenmiş çocuk ibaresi nedir yaa?
    Cevapla
  • kul ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    polislerin egitimleri yeterli degil. bir tane it, iki polisi devre disi birakabiliyorsa derhal polislerin egitimlerini tekrar incelemek lazim.
    Cevapla
  • ayaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Polis eğitimini iyi alıyor ama devlet polisini koruyacak kanunlar çıkarmıyor.
    Cevapla
  • Ay yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın itini kopuğunu baz alacaklarına polis kanunlarını alsınlar
    Cevapla
  • tırrıklar 3 yıl önce Şikayet Et
    okuyan biri özey geçsin
    Cevapla
  • Antalyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    tutuklulaarrrr....
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne tutuklaması keşke o anda direkt vurup gebertselerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR