Bursa’da ormanlık alanda zehirlendikleri iddia edilen 20’den fazla köpek ölüsü bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Mustafakemalpaşa ilçesi kırsal Alpagut Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yaşayan hayvanları beslemeye gidenler, 20’den fazla köpek ölüsüyle karşılaştı. Hayvanseverler, durumu jandarmaya bildirdi. Köpek ölüleri ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Hayvanseverler köpeklerin zehirlendikten sonra ölülerinin toplu olarak bölgeye atıldığını öne sürdü. 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili soruşturma başlatmasının ardından Doğa Koruma Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Belediyesi yetkilileri de bölgede incelemelerde bulundu. Yetkiler, ölüm nedenlerini belirlemek için köpeklerden aldıkları örnekleri laboratuvara gönderdi. Jandarma ekipleri ise köpeklerin kim ya da kimler tarafından bölgeye atıldığını belirlemek üzere soruşturmayı genişletti.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Ayşe 23.01.2021 15:33
    Allah onların belasını versin
  • Mustafa 22.12.2020 14:54
    Bunu yapanında sebep olanında Allah ......versin.Suç sadece bunu yapanda değil,belki adamın hangi yolla canı yandıda buna baş vurdu ? Sahipsiz köpekler hatta sahiplilerde hemen hemen hergün bir can yakıyor.Mal zararlarını zaten bilen yok.Bunun,devlet tarafınndan kanunlar çerçevesinde sorun olmaktan çıkması gerekiyor artık
  • Mustafa gll 22.12.2020 14:25
    çok sevenler baksın, hayvanlar aç geziyor, sürekli çoğalıyorlar, arabaların üzerine atlıyorlar, kaZaya sebebiyet veriyolar, kadinlar çocuklar sokaga çıkamıyor, bi şekilde önüne geçilmesi gerekiyor.
  • Güneş 22.12.2020 13:50
    Yazık çok yazık Ondan sonra da bu belalar nereden geliyor Rabbim bize gazabını gösteriyor Allah'ım ümmet-i Muhammed'i ıslah eyle ümmeti Muhammed'i bizleri affeyle
  • net 22.12.2020 13:40
    Hayvan vergisi koyun belediyeler sokaktan toplasın köpekleri. kediler fare yiyor ama köpeklerin sokakta bir faydası yok. Köpekleri sokaktan toplasın belediyeler.