Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye Demirtaş tepkisi!

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle eylemlerini bu süre zarfında kaldıkları otelde sürdürüyor. Kısıtlamanın 2'nci gününde çadıra gidemeyen aileler, HDP’li vekillerin Selahattin Demirtaş çıkışına sert tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2020 14:04 GÜNCELLEME 27.12.2020 14:06 GÜNCEL
Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye Demirtaş tepkisi!
Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye Demirtaş tepkisi!

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileler, evlat nöbetine İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan ve tüm yurtta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 2 gün ara verip HDP önündeki çadır yerine otellerinde sürdürdü. Kısıtlamanın 4’ncü haftasının 2’nci gününde de HDP önündeki çadıra gidemeyen aileler, eylemlerine kaldıkları otelin toplantı salonunda devam etti.

 

 

"KIZIMIN YÜZÜNÜ UNUTTUM"

 

 

Van'dan Diyarbakır'a gelerek 8 yıl önce 13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemine katılan Nazlı Sancar, 1,5 yıldır burada olduklarını, kızının 13 yaşında elinin kolunun bağlanarak götürüldüğünü söyledi. 8 yıldır kızına hasret olduğunu belirten anne Sancar, "Kızımın kokusunu özledim, artık kızımın yüzünü unutmuşum. Şeyma kızım, eğer sen beni görüyorsan, duyuyorsan, artık yeter kızım. Dayanacak gücüm kalmadı. Gel kızım, gel devlet güçlerimize teslim ol" dedi.



"O PARMAĞIN O SİLAHTA TUTUKLULUK YAPSIN"

7 yıl önce 17 yaşında iken kandırılarak dağa kaçırılan kızı Ceylan için oturma eylemini sürdürün Türkan Mutlu da, 1,5 yıldır oturduklarını, çocuklarını istediklerini söyledi. HDP'lilerin Selahattin Demirtaş’ın bırakılması yönündeki ifadelerine tepki gösteren anne Mutlu, "Diyorlar ki Selahattin Demirtaş’ın 4 sene özgürlüğü elinden alındı, milletvekilliği elinden alındı. Peki, benim kızımın özgürlüğü nerede? Benim kızımın hakkı nerede? Benim kızımın elinden kalem alındı, silah verildi. Kızım üniversite öğrencisiydi, kızım öğretmen olacaktı. Kızımın haberi, ölüm haberine dilim varmıyor. Ben kızımdan bir haber almayana kadar o kapıda çıkmayacağım. İki ay oldu, benim kardeşim asker. Şeyma, kurban olayım sana. Sen o silahı aldığın zaman kendi dayın gibi askerlere o silahı çektiriyorsun. Sen o silahı aldığın zaman senin o parmağın o silahta tutukluluk yapsın. Allah, o silahı sana kullandırmasın" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar garibanlar bildiğimiz kadarı ile kürt nüfusu yüzde 20 cıvarı hdp oyları nerede ise yüzde 13 buda çok sevgili kürt kardeşlerimizin yüzde 60 ının PKK sempatizanı olduğunun açık bir belgesidir kimse kendini ordaki 160 aile ile avutmasın geride onların bin katı rıza gösteren aile var gerçekten bu devleti seviyor ve gerçekten kardeş iseler orada en az ellibin aile olmalı hadi yapın bunu kardeşliğinizi gösterin yüzümüze gülüp arkamızdan kuyu kazmayın yanyana namaz kıldığımız kardeş dediğimiz bile PKK yı desteklemekte her zaman kardeşim diyeceğim fakat asla arkamı dönmeyeceğim
    Cevapla
  • Ulak 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın kürt türk arap acem islam kardeşliği kahrolsun pkk pyd hdp chp abd ab israil ve yandaşları
    Cevapla
  • öz 3 yıl önce Şikayet Et
    Nöbete devam,Allah yardımcınız olsun .Çocuklarınızı kurtarın teröristlerden..
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    HDP lileri anlıyoruz da ona destek verenlerini anlamıyoruz. Adamlar bir dava peşindedirler. Yola çıktıkları günden beri liderleri belli. Bayrakları belli, Sahip olmaya çalıştığı bölge de belli. 36 yıldır geri adım atmıyorlar. Atatürk portresini asmıyorlar. İstiklal marşı ol okumuyorlar. Bayraklarını değiştirmiyorlar. CHP yi anlamakta zorluk çekiyorum. Atatürk ve Türk bayrağına hassa davrana bir partiye neden sahip çıkıyorlar? Yoksa şantaj mı yapılıyor? Yarab doğru yolda olmayanları sen islah et diyelim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR