Türk Diyanet Vakıf–Sen'den Sözcü'ye Ayasofya tepkisi!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Sözcü gazetesinde bugün yayınlanan Ayasofya Camii ile ilgili habere sert tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2021 01:42 GÜNCELLEME 02.01.2021 01:46 GÜNCEL
Türk Diyanet Vakıf–Sen'den Sözcü'ye Ayasofya tepkisi!
Türk Diyanet Vakıf–Sen'den Sözcü'ye Ayasofya tepkisi!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Sözcü gazetesinde bugün yayınlanan Ayasofya Camii ile ilgili habere çok sert tepki gösterdi.

''TÜM İSLAM DÜNYASINI DERİNDEN YARALAMIŞTIR''

ÜNAL, ''Hepimizin bildiği gibi bugün bir gazetede, adını anmak bile istemediğim sözde bir gazetede Ayasofya Camii'nin açılışı '2020 yılının felaketleri' arasında gösterilmesi tüm İslam dünyasını derinden yaralamıştır. Düşünün ülkemizde faaliyette bulunan bir yayın kuruluşu şanlı ecdadımızın emaneti, fethin sembolü olan Ayasofya’nın tekrar cami olarak açılmasını 'felaket bir durum' olarak gösteriyor. Bu ne cürettir, bunlar bu cesareti nereden alıyor? Bunun fikir özgürlüğü ile hiçbir alakası yoktur. Fikir özgürlüğü demek manevi değerlerimize hakaret etmek olamaz.'' dedi.

 

 

''AYASOFYA'NIN İBATEDE AÇILMASI GURUR VESİLESİDİR''

Ünal sözlerine, ''Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin tekrar ibadete açılması hepimiz için gurur vesilesidir. Gerek Ülkemiz için gerek ise İslam Dünyası için büyük bir şereftir, onurdur. Bize bu onuru yaşatan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.'' diyerek devam etti.

Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ''Sözde yayın kuruluşunun yaptığı bu habere tepkimizi her mecrada göstermeliyiz. Şahsım, Sendikamız ve tüm Din Görevlilerimiz adına Sözcü gazetesini kınıyorum. Ve milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

TEPKİMİZİ HER ALANDA GÖSTERMELİYİZ 

İslam dünyasının sevincini kimsenin kursağımızda bırakmasına müsaade edemeyiz diyen Ünal, ''Sözde yayın kuruluşuna karşı tepkimizi her alanda göstermeliyiz, göstermeliyiz ki Müslüman olarak değerlerimize saldıranlara sesimizi her alanda yükseltebildiğimizi anlasınlar.'' dedi.

''ESAS FELAKET BU GAZETENİN HALEN YAYIN HAYATINA DEVAM ETMESİDİR''

Tüm Müslümanlardan profil fotoğraflarını Ayasofya Camii görseliyle değiştirmesini isteyen Ünal, ''Esas felaket bu haberi yayınlayan gazetenin halen yayın hayatına devam edebilmesidir.  Türk Diyanet Vakıf – Sen olarak bizde tepkimizi sosyal medya üzerinden göstermek istedik.  Bütün insanlarımızı, Dünya Müslümanlarını sosyal medya profillerinin fotoğraflarını AYASOFYA Camimizin resmi ile değiştirmesini istiyoruz. Bu şekilde tüm dünyanın ortak kullanım alanı olan internet yayın mecralarında  bir farkındalık oluşturabiliriz. Milli ve manevi değerimize karşı saldıranlara karşı gücümüzü bu şekilde gösterelim. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu bir kez daha gösterelim.  Bu kampanyamıza tüm Müslümanların katılacağına inanıyoruz. Hedefimiz malum gazeteyi özür dilemesini sağlayana kadar mücadele etmektir. Sosyal medya profil fotoğraflarımızı değiştirerek tepkimizi anlatmalıyız.

Sosyal medya kullanan tüm Müslümanları davet ediyorum. Sözde gazeteye karşı tepkimizi gösterelim.'' açıklamasında bulundu.

KAYNAK : haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR