Pakistan, Güdümlü Çok Namlulu Roketatar Sistemi olan Fatah-1 ile test atışları gerçekleştirdi.

Pakistan ordusu, geçtiğimiz günlerde yerli imkanlarla geliştirilen güdümlü çok namlulu roketatar sistemini başarıyla test etti. Pakistan Ordusu’ndan Tümgeneral Babar Iftikhar, yerli olarak geliştirilen roket sisteminin konvansiyonel bir savaş başlığını 140 km menzile kadar ulaştırabilecek şekilde tasarlandığını söyledi.

Pakistan Hizmetler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) birimi tarafından ise şu şekilde açıklama yapıldı: “Fatah-1 roket sistemi, Pakistan Ordusuna düşman bölgesinin derinliklerinde hassas hedefleri vurma yeteneği kazandıracak.”

ISPR tarafından füzenin fırlatma anına ait bir video paylaşıldı fakat test uçuşunun ne zaman ve nerede gerçekleştirildiğinin yanı sıra, testin beklentileri veya beklentileri karşılayıp karşılamadığına dair ayrıntılar paylaşılmadı. Ayrıca roket sisteminin özellikleri ve test uçuşunun yapılma amacı hakkında da herhangi bir bilgi verilmedi.

Pakistan, geçen yıl Ra’ad-II seyir füzesi ve Gaznevi balistik füzesinin testlerini gerçekleştirmişti.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • murat 13.08.2021 16:52
    parkıstan ordusu turkıye ıcın cok onemlı ve dost kardes ve ıslama cok onem veren bır ulke teknolojık olarak acıl ordunun guclenmesı lazım yerlı oretımı artırması lazım
  • vedat 10.01.2021 00:29
    Bu dost ülkelerle görev paylaşımı yapılıp bazı konularda mühendislerin ortak çalışması gerekir. Yıllardır Avrupa ,Amerika böyle yapıyor oysa Müslüman ülkeler hep ferdi çalışıyor. Tabii güç yetmiyor böyle oluncada kaplumbağa hızıyla ilerliyoruz.
  • ÜÇHİLAL 25 09.01.2021 22:22
    Pakistanın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir...Rabbim başarılarını daim etsin inşaallah.
  • erhanca 09.01.2021 22:14
    Pakistanlı mühendisler gelsin bizde çalışsın hızlı bir bilimsel ve teknolojik atak yapalım
  • M.i 09.01.2021 20:42
    Bizimle teknolojik bilgi alış verişi bilim ortaklığı kurulsa daha iyi olmazmı
Daha fazla yorum görüntüle