Alinur Aktaş'tan Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Bursa'nın üretimdeki gücüne dikkat çeken Aktaş, "Almanya'dan kardeş şehir bizimle iletişime geçti. 100 bin maske, çok acil diye istedi" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2021 12:44 GÜNCELLEME 10.01.2021 12:45 GÜNCEL
Alinur Aktaş'tan Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalar
Alinur Aktaş'tan Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Aktaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

 

Bursa'yla alakalı şöyle bir algı var: Evliya Çelebi seyahatnamesinde Bursa sudan ibarettir demiştir. Kayıtlara göre o tarihlerde Bursa'nın nüfusu 30 binmiş, şimdi 3 milyondan fazla. Bursa'da endüstriyel üretim arttı ama su artmadı doğal olarak.

Son 30 yılın en kurak mevsimi. Son 100 yılın da en kurak beşinci mevsimi. Herkesin üzerine düşen sorumluluklar var. Suyun israf edilmemesi gerekiyor. Tüm hemşerilerimi daha hassas olmaya davet ediyorum. 

Hiç su temin etmesek de şu anda 75 günlük suyumuz var. Önümüzdeki günlerdeki yağışlarla bunun çok daha artacağını düşünüyorum. 

BURSA'DA PANDEMİ

Bursa'da yeni inşa edilen şehir hastanesi pandemide yüzümüzü güldürdü. 

Vatandaşa yapılan erzak yardımını şova dönüştürmemek gerekir. 

Almanya'dan kardeş şehir bizimle iletişime geçti. 100 bin maske, çok acil diye istedi. 

AK PARTİ'NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir sözü var: Belediyecilik şehre aşkla bağlı olmayı, gece gündüz çalışmayı, laf değil eser üretmeyi gerektirir. Bizim düsturumuz bu. 

Türkiye 2002 yılından beri çok ciddi eserlerle tanıştı. 

Bursa'nın her caddesinde, sokağında ayrı bir güzellik var. Biz sadece yaparak değil aynı zamanda yapılan bazı hataları da yıkarak güzelleştiriyoruz. Yıkmak zor şeydir. 

Özellikle tarihi ayağa kaldırmak adına böyle bir eylem planı içerisindeyiz. 

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    önce canım bursa yı köy görüntüsünden kurtarsın. şehirçi dolmuş canavarlarından kurtarsın. yıldırım diye merkez ilçe olan köye bir çekidüzen versin. otobüs garına giden anayol üzerinde sadece yayalar için kırmızı ışık katliamını kaldırsın. tophane önüne koyulan toki binaları rezilliğinin hesabını versinler.
    Cevapla
  • ALPERENLER 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Bahçeli bunu beğendi ! Ocaktasın aslan parçası .
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    mademki kardes sehir kardeslige laik olmak lazim kimsenin ne olacagi belli degil,yardimlar kimselerin duymadan Allah rizasi icin yapilmnasi eftaldir.
    Cevapla
  • Ahmet Nihat Özdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bravo diyorum, hemen gönderilmiştir umarım , bir de bu kardeş şehirin adını yazsaydınız iyi olurdu.
    Cevapla
  • iso 3 yıl önce Şikayet Et
    darmstad
    Cevapla
  • Halomanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Acemler,İzmir yolu küçük sanayi,Mudanya,Ankara yolu trafik işten çıkış saatlerinde felç ne olursunuz şu duruma bir el atın,sizi seviyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR