CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik'in Halk TV'de terör ve terör eylemi tanımı yaparken devletin yaptırımları için kullandığı ifadeler tepki çekti.

Çelik'in medya organlarına RTÜK'ün verdiği cezaları "terörize" unsur gibi tanımlayıp AK Parti'yi eleştirdiği ifadeler şu şekilde; Benim anlayışımda terörize etmek mantığı varsa, korkutmak sindirmek anlayışı varsa bu bir terör eylemidir. Şu an AKP iktidarının iki şekilde bu mantığı gerçekleşiyor; Birincisi, davalar yoluyla sindirmeye çalışıyorlar. Benim ağzımdan çıkan bir fikir Halk TV'ye ceza getirebiliyor. Haklı olarak siz hassassınız. Diğer kanallar aynı şekilde. Çekiniyorsunuz. Bu bir korku değil midir. Bu bir terör değil midir. Aslına bakarsanız. Kanallara yönelik bir bastırma ve sindirme değil midir bu.

KADRİ GÜRSEL KURTARMAYA ÇALIŞTI: MECAZİ ANLAMDA KULLANDIĞINIZI ZANNEDİYORUM

Gazeteci Kadri Gürsel skandal benzetme sonrası araya girerek "Terör olması için içinde fiziki şiddet olması lazım dolayısıyla mecazi anlamda kullandığınızı zannediyorum terör kavramını" dedi.

ÇELİK'E FETÖ'DEN DAVA AÇILMIŞTI

Çelik hakkında geçen yıl 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlenmişti. Çelik’e “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”, “kamu görevlisine alenen hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamaları yöneltilen iddianamede “Celal Çelik’in 7 Şubat MİT Kumpası sürecinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yargı ve emniyet teşkilatındaki mensuplarıyla eş zamanlı olacak şekilde Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı ve diğer MİT görevlilerinin PKK/KCK silahlı terör örgütü ile iş birliği içerisinde hareket ediyormuş şeklindeki FETÖ/PDY örgütünün oluşturmaya çalıştıkları algının oluşmasına izah edilen eylemleri ile katkıda bulunduğu anlaşılmıştır.” ifadeleri yer almıştı.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • MAK 20.01.2021 18:15
    Tek adam demokrasi yok eee bu konuşma nasıl alabiliyor hak yerini bulacaktır bu oy verenler halen nasıl size inanır çünkü kalpleri katilasmis Allah sizden hesap soracak.
  • yunaklı 19.01.2021 08:56
    TC nin en tehlikeli teşkilatı chp dir.
  • mardini 19.01.2021 03:20
    hain. eline keleş almadığı kalmış
  • Morcivert 19.01.2021 02:59
    fetönün son kalesi : dhkp-chpkk
  • Metin 19.01.2021 02:23
    Bu millet kimin terörist olduğunu iyi biliyor. KK ancak yumruk yedikten sonra ağzından terörist kelimesi çıktı . O da şehit yakınlarına ...
Daha fazla yorum görüntüle