Tarım ve Orman Bakanlığı, 'İBB'nin mobil büfelerinin yasaklandığı' haberini yalanladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, mobil araçlarda ve İBB’nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladığına ilişkin çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık, "Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, İBB’nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi/genelgesi söz konusu değildir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2021 09:02 GÜNCELLEME 22.01.2021 09:54 GÜNCEL
Tarım ve Orman Bakanlığı, 'İBB'nin mobil büfelerinin yasaklandığı' haberini yalanladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, 'İBB'nin mobil büfelerinin yasaklandığı' haberini yalanladı

Tarım ve Orman Bakanlığı ‘Tarım ve Orman Bakanlığı Mobil araçlarda ve İBB’nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladı’ iddiaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

"PAYLAŞIMLAR KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRMEKTE"

Açıklamada yapılan haberler ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. İddiaların kamuoyunu yanlış bilgilendirildiği ve Bakanlığı karalama maksadı taşıdığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Nitekim, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 04.01.2012 tarihinde yayımlanan ‘Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ ile tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, muhafaza, taşıma ve pazarlanmasına yönelik özellikler belirlenmiştir.

"İBB'NİN MOBİL BÜFELER İLE EKMEK SATIŞINI YASAKLAYAN BİR BİLDİRİMİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

21.01.2021 tarihli, söz konusu Talimat ‘Konu: Konutta Ekmek Üretimi Talimat’ başlığı altında yayımlanmış bir bildirimdir. Sonuç olarak; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi/genelgesi söz konusu değildir.”

YALAN HABER YAPTILAR

Bahsi geçen yalan haberi, birçok haber sitesi paylaşmış ve "Tarım ve Orman Bakanlığı Mobil araçlarda ve İBB’nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladı" şeklinde haberi yayınlamışlardı.

 

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Mobil büfe mi varmış ilk defa duyuyorum.
    Cevapla
  • Gevaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp zihniyeti kağıtlı şeker dahi dağıtamaz. Tarihlerinde yaptıkları hayırlı bir iş bulamazsınız. RABBİM tez zamanda bunları zelil eylesin InsaAllah
    Cevapla
  • terzi bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti zamaninda mahalle aralarindaki dukkanlarda bile halk ekmek satilirdi.Arabayla ekmekmi dagitilir yazık.Ben hic bu arabalardan da görmedim.İstanbulun neresinde faaliyet gösteriyor sorsan kimseninde bilgisi yoktur.
    Cevapla
  • celken 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan biraz utanır, ar eder. Bu ne hayasızlık. Yalan bunların günlük dili olmuş.
    Cevapla
  • muratb 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle yalan talanla iş yapan İBB ve başındaki eko niye hala orda o zaman. haklıysak yaptıkları bu suç ve suçların bir karşılığı olmalı. Hükümetimizden acilen tedbir alınmasını istiyoruz. Yoksa biz daha çoook bu haberleri duyarız. Valla bunların yalanları kaf dağını aştı, gına geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR