Türk gemisine saldırı ile ilgili bomba iddia! O ülkenin parmağı olabilir...

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Nijerya'da açıklarındaki Türk gemisine yönelik korsan saldırısını değerlendirdi. Coşkun Başbuğ, saldırının planlı bir şekilde düzenlendiğini belirtti. Yaşanan coğrafyada Fransa'nın etkinliğine de vurgu yapan Başbuğ, korsanların bu noktada kullanılabilir olabileceğini dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2021 06:50 GÜNCELLEME 26.01.2021 17:27 GÜNCEL
Türk gemisine saldırı ile ilgili bomba iddia! O ülkenin parmağı olabilir...
Türk gemisine saldırı ile ilgili bomba iddia! O ülkenin parmağı olabilir...

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Türk gemisine yönelik gerçekleştirilen korsan saldırısını değerlendirdi.

PLANLI BİR SALDIRIYDI

Bu saldırının normal bir korsanlık olayı olmadığının altını çizen Coşkun Başbuğ, saldırının planlı bir şekilde düzenlendiğini ifade etti.

KORSANLIK BÖLGEDE TEKRAR HORTLADI

Akdeniz ve Afrika açıklarında korsanlığın tekrar hortladığını belirten Başbuğ, Nijerya'nın son dönemde korsanlık faaliyetlerinde önde genel ülke olduğunu ifade etti.

SALDIRIDA KASIT NET OLARAK VAR

Korsanlık faaliyetlerinin genelde fidye veya malı gasp etme amacıyla yapıldığını söyleyen Başbuğ, olay yerinden alınan bilgilere göre saldırıda bir kasıt olduğunu görmenin zor olmadığı da sözlerine ekledi.

ŞİDDETİ TIRMANDIRMAYA YÖNELİK ADIMLAR ATTILAR

Uzun namlulu silahlarla gemiye saldırıldığını söyleyen Başbuğ, şiddeti tırmandırma noktasında korsanların böyle bir hamle yaptığını ifade etti.

YARDIM GECİKTİ

Gemiye yapılan saldırı anında gemiden acil yardım çağrısı yapıldığını belirten Başbuğ, geminin sahilden çok uzak olduğu için yardımın geciktiğini de söyledi.

FİDYE AMACI MI TAŞIYOR?

Bu tür saldırıların genelde sabaha karşı yapıldığını söyleyen Coşkun Başbuğ bu saldırının fidye amacıyla yapılıp yapılmadığına yönelik şüphelerin olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'YE GÖNDERME OLABİLİR

Başbuğ Türkiye'nin İstanbul fırkateynini suya indirdiği dönemde böyle bir saldırının gerçekleşmesinin Türkiye'ye yönelik bir gönderme olarak algılanabileceğini söyledi.

FRANSA'NIN PARMAĞI MI VAR?

Yaşanan coğrafyada Fransa'nın etkinliğine vurgu yapan Başbuğ, korsanların bu noktada kullanılabilir olabileceğini belirtti. Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Afrika'da attığı adımların bazı batılı güçleri rahatsız ettiğini hatırlatmakta fayda olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bu işi fırsata çevirmesi lazım. Böyle bahane zor bulunur.
    Cevapla
  • acar 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu ne fransası kardeşim. gemiyi buradan yüklü yollarsın. orada yükünü boşaltan gemiye naylon fatura ayarlayıp mal yüklenmiş gibi gösterirsin sonra boş gemiyi pay karşılığı kaçırtıp sigortadan yüklü para alırsın. bu işler için bir ara somaliyi kullanıyorlardı fakat nato olaya müdahil olunca farklı noktaları denemeye başladılar....
    Cevapla
  • Murat76 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimin parmağı varsa o parmak kesilmeli. Ödlek fransızlar karşımıza direkt çıkamıyorlar, ya pkk nin, ya ermeninin ya yunanın arkasindalar. Ama yetti artık. Bi eski ajan Türkiye fransayı şu kadar saatte yok eder ama karşılarına çıkmaya cesaret edebilirlerse demişti. Bunlarda cesaret de yok, adamlık da. Kalleş ve ödlekler. Gün geldiğinde bakalım kimin eteğinin altına saklanacaklar.
    Cevapla
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    O bölgede Türk üssü şart... veya diğer islam ülkeleri ile beraber kurulacak bir askeri us ...
    Cevapla
  • Neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransaya mutlaka kısasa kısas yapmazsak bu böyle devam eder gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR