MEB okullar ne zaman açılacak? Bilim Kurulu İlkokul, ortaokul, lise için yüz yüze eğitime...

Okullar ikinci dönem 15 Şubat’ta açılacak mı? İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi merak ederken Bilim Kurulu’ndan kritik bir bilgi geldi. MEB tarafından yayımlanan takvime göre ikinci dönem 15 Şubat tarihinde başlayacak. Peki okullar ne zaman açılacak? Bakan Ziya Selçuk okulların açılması için ilke kararı aldıklarını açıklamıştı. İşte normalleştirme çalışması kapsamında...

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2021 08:56 GÜNCELLEME 30.01.2021 16:43 GÜNCEL
MEB okullar ne zaman açılacak? Bilim Kurulu İlkokul, ortaokul, lise için yüz yüze eğitime...
MEB okullar ne zaman açılacak? Bilim Kurulu İlkokul, ortaokul, lise için yüz yüze eğitime...

Okulların açılma tarihi, milyonlarca İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Vaka sayılarında yaşanan düşüşün ardından gözler düzenlenecek Bilim Kurulu ve Kabine toplantısına çevrildi. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda okullarda yüz yüze eğitime başlanması konusu tartışıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili ilke kararı aldıklarını duyurmuştu. Okulların açılmasıyla ilgili farklı senaryolar olduğunu belirten Selçuk son karar için yapılacak değerlendirmelere dikkat çekmişti. Düzenlenen Bilim Kurulunun ardından yapılacak açıklamalar bekleniyordu. Yasaklar ve tedbirlerle ilgili görüşülen konular neticesinde karar kısmen de olsa çıktı. Peki okullar ikinci dönem  15 Şubat 2021’de açılacak mı? 

Aylık 1500 TL geri ödemesiz burs başvuru ekranı | TOG Vakfı Eğitim burs başvurusu nasıl yapılır

BİLİM KURULU 15 ŞUBAT TARİHİNİ ERKEN BULDU!

CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın edindiği bilgilere göre Bilim Kurulu, yüz yüze eğitim için ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat tarihini erken buldu. Vaka sayılarının gözlemlenmesi, aşı çalışmalarının takip edilmesi ve dinamik sürecin gidişatına göre okulların 15 Mart'ta açılması düşüncesi ağırlık kazandı. Bilim Kurulunun yaptığı değerlendirmede öğretmenlerin aşılanmadan okulların açılmaması gerektiği bildirildi.

BAKAN ZİYA SELÇUK'TAN ''BAŞLIYORUZ PAYLAŞIMI''

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Bazı işler hem görev hem mutluluktur. Dil bayrağımız Türkçe için yaptıklarımız gibi. Sadece öğrencilerimiz değil, eğitimde görev alan herkes Türkçeyi güzel kullanmalı. Görev yapacak yabancı uyruklu öğretmenler için de yeterlilik ölçümlerine başlıyoruz." ifadelerini kullandı." ifadelerini kullandı.

YARIYIL TATİLİNİN ARDINDAN OKULLAR AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, internet üzerinden buluştuğu 81 ildeki öğrencilere hitap ederek “ 15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz." dedi.

Bakan Ziya Selçuk daha önce yaptığı açıklamasında 15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili ilke kararı aldıklarını söyledi.  Okulların açılmasıyla ilgili senaryolarda artık tecrübe sahibi olduklarını vurgulayan Bakan “ İki gün iki gün bölmek gibi ya da belli sınıf seviyelerinde kademeli olarak açmak gibi. Çok farklı senaryolarımız uyguladıklarımız ve uygulamadıklarımız var” dedi. Okulların açılma tarihi henüz belli olmazken ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat tarihine kadar salgının gidişatına göre yüz yüze eğitime geçilmesi veya uzaktan eğitime devam edilmesi kararı verilecek.

22 OCAK’TA DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI AÇILDI!

MEB 81 ile resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullarda bulunan takviye kursları ile ilgili iki ayrı yazı gönderdi. Sınav yılı olan 8 ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunları isteğe bağlı olarak eğitim veren bakanlığa bağlı destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim alabilecek. Kurslara katılacak öğrencilerden barınma ihtiyacı bulunanlar valiliklerce belirlenecek pansiyonlarda konaklayacak.

Özel okullarda bulunan takviye kursları 22 Ocak’tan itibaren açılabilecek. Açılan kurslarda bulunan sınıflarda sosyal mesafeyi koruyacak şekilde oturma düzeni planlanacak. Özel eğitim Kurslarına ve takviye kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler özel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabilecek. Alınan bu kararın yüz yüze eğitime geçilmesinde bir hazırlık olduğu düşünülüyor.

YARIYIL TATİLİ BU YIL 23 GÜN SÜRECEK!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk her ilden bir ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen video konferansta tatil zilini bizzat çaldı. Dönem değerlendirmesinde bulunan Bakan öğrencilere tatilde ekranlardan uzak kalması tavsiyesini belirtti. "Elbette gönlünüzden geçtiği gibi çok çok mükemmel bir şekilde sürekli olarak yüz yüze eğitim yapma imkânımız olmadı.” diyen Ziya Selçuk ikinci dönem salgın yolumuzdan çekildiğinde okullara hep birlikte döneceklerini söyledi. İşte detaylı MEB 2020-2021 takvimi;

“AZİMLİ VE İSTİKRARLI OLMANIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Yarıyıl tatilinin 23 gün sürecek uzun bir tatil olacağına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  öğrencilere tatili nasıl geçirmeleri hakkında önerilerde bulundu. “ Lütfen, fırsat buldukça oyunlar oynayın; bedeninizle, ruhunuzla şarkılar dinleyin, bol bol okuyun, mutlaka bir yerlere gidip gezin ve notlar alın. Resim yapın; kendinizi, ruhunuzu, bedeninizi ve zihninizi dinlendirmenin güzel yollarını bulun. Çevrenize en az ekrana baktığınız kadar dikkatle, güzeli çirkinden, iyiyi kötüden ayırmak üzere bakın. Çevrenin, doğanın, etrafımızda olup bitenlerin ne kadar güzel, ne kadar farklı ve ne kadar incelenmeye değer olduğunu göreceksiniz. Lütfen, elinizden geldiği, gücünüzün yettiği kadar bütün işlerinizi kendiniz yapın; kimseye yaptırmayın. Eğer güçlü insanlar olmak istiyorsanız, işlerinizi kendiniz yapmalısınız ve problemlerinizi kendiniz çözmelisiniz. O zaman ayakta durma ihtimaliniz, çok daha güçlü olma ihtimaliniz söz konusu olacaktır." dedi.

BAKAN ZİYA SELÇUK’TAN İLK YARDIM AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Seferberliği projesi kapsamında gelecek 3 ayda ilk etapta 260 bin öğretmen, idareci ve diğer okul çalışanlarına, ardından da öğrenci ve velilere ilk yardım eğitimi verilmesini hedeflediklerini açıkladı.

Çocukların iyi bir eğitim almaları için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Selçuk, okula gelen her öğrenciye güvenli bir ortam sunma ve var olan şartları, gelişen imkanlar dahilinde iyileştirme sorumluluğunda olduklarını belirtti. Okulda tehlikeli ve ani bir durumda öğretmenlerin uygulayacağı ilk ve ivedi sağlık desteğinin kritik önem taşıdığına dikkati çeken Selçuk, çocukların güvenliğini daha da artırmak amacıyla bugün büyük bir "İlk Yardım Eğitimi Seferberliği" başlattıklarını ifade etti.

YORUMLAR 208 TÜMÜ
  • Sümeyye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün okuldan geldim çok öpzleştim
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar olsun vefat olsun bi düşüyor bi yükseliyor bu durumda okullar açılsa bile yeniden yine kapatılır net bir durum yok henüz korovürüs bitmiş değiş
    Cevapla
  • Sümeyye 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek ddoru söyledin
    Cevapla
  • Nazik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence de artık acilsin
    Cevapla
  • Nazik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence de artık acilsin
    Cevapla
  • Nazik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence de artık acilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR