Kadıköy'de polise saldıranlar hakkında karar çıktı

Kadıköy'de düzenlenen yasa dışı gösteriler sırasında polis aracına zarar verdikleri, güvenlik güçlerine görevlerini yapmalarını engellemek amacıyla saldırılarda bulundukları ve çöp konteynerlerini devirip ateşe verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2021 14:22 GÜNCELLEME 07.02.2021 14:22 GÜNCEL
Kadıköy'de polise saldıranlar hakkında karar çıktı
Kadıköy'de polise saldıranlar hakkında karar çıktı

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs girişinde 1 Şubat'taki yasa dışı gösterilerde güvenlik güçlerine mukavemette bulunanların gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 2 Şubat'ta Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda toplanarak yasa dışı eylemler gerçekleştirdiği öne sürülen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmada 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan şüpheliler, işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Burada nöbetçi savcılığa çıkarılan şüphelilerden 5'i tutuklanmaları talebiyle, biri de adli kontrol altına alınması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler N.E, A.K, Ö.Ş. ve M.C.D'nin "görevi yaptırmamak için direnme", "toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma", "terör örgütü propagandası yapma", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" ve "kamu malına zarar verme" gibi suçları işledikleri gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi. 

Hakimlik, diğer şüpheliler Y.E.K. ile R.A'nın ise "konutu terk etmeme" ve "yurt dışı çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ceza meza almaz az sonra salıverirler memlekette önce terör kanunu lazım devlet korkusu lazım yok bunlardan bi cacık olmaz baştakiler kendileri arkalarından korkuyorlar çıkarırsak bize bulaşır deyu
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    en ağır ceza verilsin
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar yalniz öncüler ama bunlar devletin her yerinden kovulsunlar cezalari bittikden sonra oklullarina bile almasinlar
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülke güvenliğini tehdit edecek olaylara karışanlar için ceza yasası değişmeli,yada Hakim inisiyatifini kullanıp böyle alçakları salmamalı.
    Cevapla
  • Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu avrupada yapsalar 20 sene ceza alirlar inceleyin avrupa ceza yasalarini, Biz kanunsuz bir ülkede yasiyoruz onun icin bu hayinlar kudurmus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR