Türkiye’nin savunma sanayisindeki atağı, dünya çapında da yankı buluyor. Bu başarıyı kanıtlayan gelişmelerden biri de dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100" listesindeki Türk şirketi sayısının 7'ye yükselmesi olarak görülüyor.

Tüm dünyadaki en çok ciro yapan savunma şirketlerini sıralayan listedeki Türk şirketlerinin sayısı her yıl artıyor.

Her geçen gün daha da büyüyen bu sektörde dışa bağımlılık gittikçe azalırken, yapılan ihracatın hacmi ve ihraç edilen ülke sayısı da gittikçe artışa geçiyor.
Yerli savunma sanayinde ön plana çıkan ürünler de insansız hava araçları (İHA) ve silahlı versiyonu olan SİHA’lar olarak dikkat çekiyor.

Özellikle Suriye, Libya ve Azerbaycan’da sıcak çatışma sahalarında sergiledikleri performanslar, Türk yapımı SİHA’ların başarısını gözler önüne seriyor.

Türkiye savunma sanayisindeki bu yükseliş trendini mercek altına alan Anadolu Ajansı (AA), savunma alanında uzmanların yorumlarıyla Türkiye’nin son yıllardaki savunma sanayi atağını ve İHA-SİHA ürünlerinde kaydettiği gelişmeyi analiz ediyor.

Yorumlar 28 Yorum Var
  • Selami 01.03.2021 14:42
    Bu video yu kemal seyretmiyomu
  • ihsan kastamonu 18.02.2021 20:40
    türkiyeyi içerisini karıştıramadıktan sonra dışarıdan kimse bir şey yapamaz canımız feda olsun türkiyem
  • Fatih 18.02.2021 12:35
    Mesut Yılmaz iktidar da iken Anadolu'da silah üreten küçük ve orta ölçekli işletmelerin kapatmıştı. Onu savunan yandaşları yaptıkları yanlışları görüyorsunuz değil mi. O zaman kapatılmasa teşvik verilse şimdi Türkiye daha ileri seviye de olurdu.
  • Mehmet Ali Ibis 13.02.2021 22:12
    Yunanistan Türkiye'nin dusmani. En guzel yanit Yeni akim Dogal gazi yunan hattini iptal edip. Bulgaristan Makedonya Arnavuluk ozerinden Avropaya yeni hatla göndermek.
  • selim 13.02.2021 16:54
    niha amaç chp yi iktidar yapıp TÜRKİYE yi yaptığı proğramları durdurtup ABD nin kölesi yapmak
Daha fazla yorum görüntüle