PKK'nın siyasi uzantısı HDP İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı Kandil'in saha talimatı için harekete geçti. Boğaziçi eylemlerini yurt geneline yaymak için algı operasyonu yapan HDP'nin, ABD, AB ve BM'nin de müdahil olduğu Boğaziçi olaylarında kirli tezgahı görüntülendi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MYK Üyesi Ferhat Encü, İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut ve Gençlik Meclisi Üyelerinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine 4 Şubat'ta destek ziyaretinde bulundu.

Öğrencilerin evine giden HDP'li heyetin ziyaretine ilişkin görüntü ortaya çıktı. HDP'li Pervin Buldan'ın "HDP'li belediyelere atanan kayyumlar gitmeden, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum gitmeyecek" sözlerine öğrencilerin şu ifadelerle karşılık verdiği görüldü:

"Boğaziçi Üniversitesi'ndeki bu kayyum direnişi bu ülkedeki demokratikleşme sorununun kristalize olduğu bir yer haline geldi. Burası o yüzden sadece Boğaziçi'nden ibaret değil. 'Her yer Boğaziçi, her yer direniş' diyoruz bu yüzden. Ve dışarıdaki demokratik güçlerle birleşmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz biz. Yani bizim gücümüz sadece Boğaziçi'nden gelmiyor."

"GENCECİK MASUM ÇOCUKLAR DEĞİLİZ"

HDP ve birçok örgütle temas halinde olduklarının altını çizen öğrenciler, "Öyle anlattıkları gibi gencecik masum çocuklar değiliz. Biz burada ciddi bir öfke ve iradeyle direniyoruz. İnsanların da buna sahip çıkmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"BİRLİKTE DURACAĞIMIZ KİTLE OLARAK SİZİ GÖRÜYORUZ"

Ülkede devrimci dönüşüm ya da demokratik bir kazanım olacaksa bunu HDP kitlesiyle birlikte tartışacaklarını söyleyen öğrenciler, "HDP kitlesiyle siyaset tartışacağımızı biliyoruz. Bu yüzden zaten birlikte duracağımız kitle olarak sizi görüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar 230 Yorum Var
  • suat 17.02.2021 13:06
    terörist piyonlar. ABD demokresisiyle FBI gibi bir demokrasi kuruluşu lazım.
  • burak 16.02.2021 23:03
    mahallemizdeki köpeklerin ne kadar şerefli ve masum varlıklar olduğunu bu videodan sonra tekrar idrak ettim...
  • Ufret 16.02.2021 19:44
    KOPEK HER ZAMAN KOPEKTIR VETDIGIN KEMIGI YERKEN ELINI UZATSAN IDIRMSK ICIN HIRLAR DEVLET dusmanlarifaOYLE HEM BU DEVLETIN EKMEGINIYER HEMDE ELMEK YAL YEDIGI KABA ISERLER
  • emekli 16.02.2021 17:03
    bunlar karşımıza güya öğrenci diye çıkıyorlar..bunlarin da ermeni kadın gibi soyu,sopu millet tarafından bilinmeli..
  • birol 16.02.2021 16:04
    Bu kadının tipinden zaten ermeni olduğu anlaşılıyor
Daha fazla yorum görüntüle