Son dakika: İstanbul ve birçok il için alarm verildi! Uyarı üstüne uyarı geliyor

İstanbul'da saat 16.00'dan sonra hava karardı ve yağmur başladı. Bazı ilçelerde dolu da etkili oldu. Bahçelievler ve Güngören'de kısa süreli dolu yağdı. Dolu vatandaşlara zor anlar yaşatırken, Meteoroloji ve AKOM'dan son dakika uyarısı geldi. Ayrıca İstanbul'un da aralarında bulunduğu birçok il için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2021 18:36 GÜNCELLEME 22.03.2021 21:56 GÜNCEL
Son dakika: İstanbul ve birçok il için alarm verildi! Uyarı üstüne uyarı geliyor
Son dakika: İstanbul ve birçok il için alarm verildi! Uyarı üstüne uyarı geliyor

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da gök gürültülü, şimşekli sağanak yağmur başladı. Meteoroloji Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz için fırtına uyarısında bulundu.

Bunun yanı sıra İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Dışarıda kalmasanız iyi edersiniz" mesajını paylaştı.

İstanbul, yağmur, kar

ORHAN ŞEN: DIŞARIDA KALMASANIZ İYİ EDERSİNİZ

Sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Oraj yani gök gürültülü şimşekli sağanak yağış İstanbul'un güneyinden giriş yapıyor. Dışarıda kalmasanız iyi edersiniz" dedi.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'un bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor. İstanbul'un bazı bölgelerinde şimşek ve dolu yağışı da görüldü.

İstanbul'da saat 16.00'dan sonra hava karardı ve yağmur başladı. Bazı ilçelerde dolu da etkili oldu. Bahçelievler ve Güngören'de kısa süreli dolu yağdı. Taksim Meydanı'nda da dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İstanbul, hava durumu, son dakika

AKOM'DAN SİBİRYA SOĞUĞU VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının çarşamba akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde İstanbul genelinde karla karışık yağmur yağışlarının yaşanacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre çarşamba akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara Bölgesi’ne giriş yapması bekleniyor.

AKOM’dan yapılan açıklamada bugün 15 dereceler civarında seyreden sıcaklıkların, çarşamba günü akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği ve kent genelinde karla karışık yağmur ile kar yağışı geçişleri yaşanabileceği aktarıldı.

Edirne'nin Balkan köylerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

SICAKLIKLAR 1 DERECEYE KADAR GERİLEYECEK

Çarşamba gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların akşam saatlerinden itibaren (22:00) Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar, 1 dereceler civarına gerileyecek. Beraberinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının cuma sabah saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceği, ardından bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta sonu itibari ile sıcaklıkların tekrardan bahar değerlerine yükselmesi bekleniyor.

BİRÇOK İL İÇİN YOĞUN KAR UYARISI


Meteoroloji'den bir çok il için kar yağışı uyarısı geldi.

"Yapılan son değerlendirmelere göre 23 Mart 2021 Salı günü Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde yağmurla başlayacak yağışın, öğle saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve 5-20 santimetre kalınlığında kar yağışına döneceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

YAĞIŞLI HAVA TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

 İstanbul’da yağışlı havayla birlikte ara ara etkili olan dolu yağışı megakentte trafiği durma noktasına getirdi. İBB verilerine göre yoğunluk yüzde 76 seviyelerine ulaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Yağışlı havayla birlikte mesai saatinin bitimi megakentte trafiği adeta durma noktasına getirirken, yoğunluk nedeniyle bazı bölgelerde uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre yoğunluk yüzde 76 seviyelerine ulaştı. Öte yandan, aniden bastıran yağışlı havaya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar toplu taşıma araçlarının duraklarına akın etti.

5 GÜNLÜK HARİTALİ HAVA DURUMU





YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Salih gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    ekrem bir çare bul
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    çok abartılıyor,bugün dışarda otobüsteydim,bir ara dolu yağdı sonra dindi yağmura çevirdi,ve üzerimde bi mont,mintan ve bere vardı,öyle üşümedim.siz Sibirya soğununun ne olduğunu bilmiyorsunuz herhal,adamın ağzından burnundan çıkan nefesi anında buz kesiyor.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar nanköre rağmen barajlar doluyor, Elhamdulillah.
    Cevapla
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Imamoglu hadi yine iyisin haaa barajlara su dolmaya basladi yoksa yiyecektin fircayi benden
    Cevapla
  • Kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadis i şerifte buyrulduğu üzere. Yağmur rahmeti yağdırılırken dua etmek kabule karindir. der. Alemlere rahmet peygamberimiz (s.a.v) ALLAHIM. bizi iki cihandada mahcub etme ümmet üzerindeki birbirimize karşı sevgi saygı merhamet ve bütün güzel duygularımızı zirveye ulaştır. İttihadı islamı en kısa zamanda nasip eyle. Ümmete karşı olan Düşmanların oyunlarını bertaraf et ve başlarına çevir. Verdiğin nimetleri unutup nankörlükten uzak et ve daima şükür eden kullar olmamızı nasip et. ALLAH BİZE YETER O NE GÜZEL VEKİL. AMİN.
    Cevapla
  • Yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin can kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR