Yazar Orhan Pamuk, T24'e verdiği röportajda Ayasofya Camii'nin aslına döndürülmesiyle ilgili tepki çeken sözler sarf etti.

Pamuk CHP'nin siyaseten tepkiden kaçındığını belirterek 'Ayasofya Atatürkçü laikliğin simgelerinden biriydi. Camiye çevrildiğinde CHP'nin sessiz kalmalarını anlayamıyorum. Yüzde 55 aldığınız şehirde bunu yapmamalısınız' dedi.

'DEMİRTAŞ, ALTAN VE KAVALA TÜRKİYE'NİN CESUR İNSANLARI'

Pamuk ayrıca, ''Ahmet Altan, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş gibi simge isimler var. Türkiye’nin hapiste yatan cesur insanları... Bu açık sözlü muhalifler, diğer bütün muhalif gazeteciler hapisten salıverilmedikçe, hapishaneleri dolduran sayısız siyasi mahkûm serbest bırakılmadıkça toplumun normalleşmesine, kendimizi iyi hissetmemize imkân yok aslında.'' sözleriyle büyük tepki çekti.

NEDİM ŞENER'DEN TEPKİ: FETİH KILICI ÖYLE BİR SAPLANDI Kİ...

Orhan Pamuk'un sözleriylşe ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapana Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, ''Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya Camii’ndeki fetih kılıcı öyle bir saplandı ki, Orhan Pamuk ilk günden beri uğraşıyor ama çıkartamıyor!!!'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 622 Yorum Var
  • Sıtkı 25.03.2021 19:34
    Orhan Pamuk, ödül zamanın geldi herhalde. Yine hainleri, bölücüleri, din düşmanlarını övdüğüne göre son romanın için malum çevreleri gaza getiriyorsun. Merak etme sazanlar atlamaya hazır, fiyatı yüksek tutmayı unutma, ne verirsen yerler merak etme.
  • Mücadele 25.03.2021 19:04
    Balon bir yazar..Kitabını aldığında o sakız gibi sünen kelimeleri ile okuru sıkıyor.Aldığı ödül tamamen siyasi ..Yoksa ülkemizde çok daha iyi yazarlar ve eserleri mevcut..
  • tolga34 25.03.2021 15:06
    dini olmayan içinde ALLAH korkusu olmayan kime hizmet ettiğini bilmeyen aciz birisi işte boş boş konuşmuş yine
  • yorumcu 25.03.2021 09:53
    Nobelin kimlere niçin verildiğini görün,nasıl bir oyun içindeyiz,nasıl bir saldırıya maruz kalmışız iyi görün... içte ve dışta düşman kaynıyor onlara bir şey olmaz Allah muhafaza Türkiye'ye bişi olsa ilk onlar kaçar
  • Mehmet 24.03.2021 22:50
    boş adam Müslüman türk, e deger vermeyen birinden bundan farklı ne söylemesi beklenir, ki.
Daha fazla yorum görüntüle