Sahte site kurup, tam 8 milyonl TL'lik vurgun yaptılar

Bankaların internet sitelerini kopyalayıp vatandaşları dolandıran 9 kişilik çete çökertildi. Şüphelilerin 8 milyon lira çaldığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.04.2021 12:33 GÜNCELLEME 07.04.2021 12:33 GÜNCEL
Sahte site kurup, tam 8 milyonl TL'lik vurgun yaptılar
Sahte site kurup, tam 8 milyonl TL'lik vurgun yaptılar

İstanbul'da siber polis ekipleri, bir çetenin vatandaşları oltalama (phishing) yöntemiyle dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bankaların internet sitelerini birebir kopyalayan çetenin, sosyal medya uygulamalarına da aynı bankaların logolarını kullanıp reklam verdiği ve vatandaşları bu şekilde tuzağa düşürdüğü saptandı.

8 MİLYON TL'LİK VURGUN

Reklamdaki linke tıklayınca sahte banka sitelerine yönlendirilen vatandaşların bilgilerini ele geçiren çete üyelerinin bu sayede hesapları boşalttıkları tespit edildi. Teknik ve fizik takip sırasında çetenin kurdukları çağrı merkezi üzerinden de çok sayıda kimlik ve banka bilgilerine ulaştığı belirlendi. 8 ilçede düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 9 şüpheli yakalandı. Çetenin 700 kişinin hesabından 8 milyon lira çaldığı ortaya çıktı.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Haber, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar diye bitmiyor.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    her birine direk bin yil hapis ve verdikleri zararin on bin kat geri ødeme zorumlu yap mal varligi var ise el koy hic bir seyi yok ise organlari al sat ødesin yoksa bitmez bunlar
    Cevapla
  • Bamsı 2 yıl önce Şikayet Et
    bide bunlar türedi hiç mi Allah korkunuz kalmadı be insafsızlar asalak mahluklarrr
    Cevapla
  • mechanice 2 yıl önce Şikayet Et
    yarın sağolsun hakim ve savcılarımız soruşturmaya gerek yoktur deyip salarlar boşuna haber yapmışsınız
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bir yıl çnce beni en büyük bankalardan birinin çağrı merkezi numarasından arayarak, mobil uygulamayı sms ile attıkları linkten yüklememi ve verecekleri şifre ile giriş yapmamı söylediler. Şüphelendim ve telefonu kapattım. Bankanın çağrı merkezini arayıp, beni arayıp aramadıklarını sordum. Aramamışlar. Durumu anlattım. Bankalar bir yıl sonra bu tür tuzaklar hakkında uyarı gönderiyorlar. Hırsızlar 1 yıl önden gidiyor , teknolojik olarak da hayli öndeler. Banka çağrı merkezi numarası benim telefonumda gözüküyor ve dolandırıcılar arıyor. Burda suçlı sorumlu kim. Her zaman olan vatandaşa oluyor.
    Cevapla
  • medetres 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankanın öyle bir yöntemi olmadığını bilmeniz gerek banka senin bazı şeyleri bildiğini düşünür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR