Gaziantep’te vatandaş şehrini kendi yönetecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Bilişim Markası KoçSistem, “Benim Aklım Benim Şehrim” projesine katkıda bulunmak amacıyla bir projede bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2021 13:51 GÜNCELLEME 14.04.2021 13:51 GÜNCEL
Gaziantep’te vatandaş şehrini kendi yönetecek
Gaziantep’te vatandaş şehrini kendi yönetecek

Gaziantep’in yaşanabilir dünya kenti olması hedefiyle çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Bilişim Markası KoçSistem “Akıllı Belediyecilik” alanında önemli bir projede bir araya gelerek, “Benim Şehrim” uygulaması aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi ve Gazi şehirlilerin birbirleriyle hızlı bir iletişim kurabileceği aktif bir dijital platform hizmete alındı. Büyükşehir Belediyesi ile Gazianteplileri ortak bir dijital platformda buluşturarak aktif ve hızlı iletişimin yolunu açtı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca’nın katılımlarıyla 14 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen Dijital Basın Toplantısı’nda ayrıntıları kamuoyu ile paylaşılan “Benim Şehrim” uygulamasıyla Gaziantepliler ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 7 gün 24 saat anlık iletişim ve etkileşim içerisinde bulunabilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 100'üncü yıla özel 100 okula 100 kitaplık yaptıracak

TÜRKİYE’NİN SAYILI MARKA ŞEHİRLERİNDEN

Proje hakkında bilgi paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazianteplilerin şehirlerine karşı gelişmiş bir aidiyet hissine sahip olduğunu belirterek, “Benim Şehrim uygulamasının yerel yönetim olarak vatandaşlarımızla kurduğumuz içten ve şeffaf iletişimi daha da güçlendirmemiz için bize teknolojinin gelişmiş imkanlarını sunuyor. Dünyanın pandemi ile birçok açıdan ciddi sınavlar verdiği zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem aynı zamanda geleneksel iş modellerinin yeniden sorgulandığı, dijital iş yapış biçimlerinin gündeme geldiği ve dijital dönüşüm çalışmalarının tüm sektörler açısından hız kazandığı yepyeni bir dönem. Yeni dünyanın dijital kodlarına hazırlanmamız ve yönetim tarzlarımızda da yenilikçi olmamız gerekiyor. Türkiye’nin sayılı marka şehirlerinden biri olan ve dünyanın sayılı şehirleri arasına girmeyi hak eden Gaziantep, Dünya Bankası'na göre dünyanın 7. rekabet etme gücü yüksek olan şehri” dedi.

Esenyurt'ta "mavi su" tedirgin etti: Bu kez rögardan fışkırdı!

PROJE ÖNCÜ OLACAK

Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Benim Aklım Benim Şehrim projesinin somut bir çıktısı olan Benim Şehrim uygulaması ile belediyemizin tüm hizmetleri Gaziantepliler için 7/24 erişilebilir olacak. Mobil cihazlara indirilen Benim Şehrim uygulaması ile Gaziantepliler artık kendi şehirlerinin iletişim platformunu kullanabilecekler. Belediyenin ve şehrin çalışmalarından, günlük akışından anında haberdar olabilecekleri gibi istediği kişi ve grupları da takip edebilecekler, birbirleriyle etkileşime geçebilecekler. Dilerse vatandaşlarımız çeşitli konularda gruplar oluşturabilecekler. İnsanımızın birbiriyle daha fazla konuştuğu, fikir alışverişinde bulunduğu, yerel yönetim süreçlerine aktif olarak dahil olunabildiği, daha demokratik ve şeffaf yönetilen bir Gaziantep hayalimiz var” diye konuştu.

İBB'den toplu ulaşımda 'yoğun saat' uygulaması!

“YEREL YÖNETİMLERİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Basın toplantısında yaptığı konuşmada KoçSistem’in Akıllı Şehirler alanında çok sayıda çözüm ve başarı öyküsüne imza attığını dile getiren KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdikleri “Benim Şehrim” uygulamasının bunun başarılı bir örneği olduğunu ifade ederek şunları söyledi:  “Önümüzdeki dönemde şehirlerimizin giderek daha akıllı hale geldiğini göreceğiz. Tabii ki, yeni nesil teknolojiler ve dijital dönüşüm bu süreci daha da hızlandıracak. Hemen her segmentte vatandaşımız artık teknolojiden hayatlarını kolaylaştırmasını bekliyor. Dolayısıyla yerel yönetimler, beklentileri karşılamak anlamında dijital dönüşüme hazır olmalı ve en doğru çözümlerle kent insanı ile sıcak bağ kurma fırsatını kullanmalıdır. Kamunun ve yerel yönetimlerin sunacağı bu hizmetler, toplumsal katılımı da olumlu tetikleyecektir.”

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • cengizabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden kocsistem ? Yeni gezi parklari icin mi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR