CHP'li Engin Altay'dan skandal Menderes göndermesi: Tepki yağdı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Menderes'ten örnek vererek, 'Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin' ifadelerini kullandı. Altan'a hükümetten sert tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2021 05:08 GÜNCELLEME 21.04.2021 12:41 GÜNCEL
CHP'li Engin Altay'dan skandal Menderes göndermesi: Tepki yağdı
CHP'li Engin Altay'dan skandal Menderes göndermesi: Tepki yağdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ifadelerine sosyal medya hesabından çok sert tepki gösterdi. Bakan Soylu paylaşımında, "'Siyasete, demokrasiye, Millete inanmayan, Hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar... "Menderes'in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak..." Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." notunu düştü.

Engin Altay'ın sözlerine tepki gösteren Bakan Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle;

Tarih fukarası, cahil... Siyasete, demokrasiye, Millete inanmayan, Hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar... "Menderes'in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak..." Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız...

NUMAN KURTULMUŞ: YİNE AYNI KAFA! YAZIKTIR

CHP'li Engin Altay'ın skandal ifadelerine yanıt veren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''Yine aynı kafa! Yazıktır. Milletin gönlünde ebedileşmiş Şehid Başbakan Menderes’in sonunu hatırlatmaktan bir türlü vazgeçmiyorlar. Unutmayın! Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı. #HaddiniBilEnginAltay'' ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: MİLLİ İRADEYİ ÖLÜMLE TEHDİT EDENLERE MEYDAN OKUYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, ''Milli iradeyi ölümle tehdit edenlere meydan okuyoruz. Elinizden geleni ardınıza koymayın! Cumhurbaşkanımızı “Menderes’in sonu” ile tehdit edenlere diyoruz ki, buyrun gelin, biz burdayız. Siz “Menderes’in sonu” diye tehdit edin, biz milli irade diyerek dimdik karşınızdayız. Bu ülkede milli iradeye sadece katledilmeyi layık gören zihniyet hala diri. O kadar büyük acılardan sonra hala değişmiyorlar. “Menderes’in sonu”nu vadediyorlar milli iradeye. Ama milletimiz bu katliam siyasetine geçit vermez. Millet egemenliğine bir daha asla göz dikemezler.'' açıklamasında bulundu.

ALTUN: "MİLLİ İRADE DÜŞMANLARINA KARŞI AYAKTAYIZ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

Erdoğan’ın da sonu Menderes’e benzemesin” diyerek açıkça ve alçakça tehdit savuran milli irade düşmanlarına karşı hep ayaktayız. Darbeci zihniyetin zavallıları her daim karşılarında aziz milletizi bulacaktır.

Bu zihniyetin millet iradesine karşı düşmanlığı tarihsel ve patolojiktir. İsmi Adnan Menderes olmuş Recep Tayyip Erdoğan olmuş farketmiyor onlar için. Vesayetlerine ve ayrıcalıklarına dokunan herkesi düşman olarak kodluyorlar.

Eski Türkiye hayalleriyle otoriterlik günlerini özleyen, milletimizin tüm değerlerini yerle bir etmek için çırpınan, ülkemizin tüm demokratik kazanımlarını geriye döndürmek için fırsat kollayan darbeci zihniyetin tehditleri anlaşılan hiç son bulmayacak.

Siz kim oluyorsunuz ki sayın Cumhurbaşkanımızı geçmişte idam ettiğiniz merhum Başbakan Adnan Menderes’in sonu ile tehdit etmeye kalkıyorsunuz. Özlediğiniz o günleri çok beklersiniz. Son nefesimize kadar aziz milletimizin iradesi için mücadele edeceğiz.

Darbe ve idam tehditlerinizi siyasi programınızın bir parçası gibi yıllarca tekrarlayıp duruyorsunuz. İşbirliği yaptığınız küresel çeteleri, terör örgütü uzantıları ve vesayet odağı kalıntılarını çok iyi biliyoruz.

15 Temmuz ile birlikte aziz milletimiz kendi iradesini canı pahasına da olsa çiğnetmeyeceğini size ve işbirliği içerisinde olduğunuz küresel çetelere gösterdi. Milletimizi tehdit etmek için kullandığınız enerjiyi emperyalist prangalarınızdan kurtulmak için harcayın.

TEVFİK GÖKSU: SİZİN KARANLIK ÖZLEMİNİZİ BİZ TARİHE GÖMELİ ÇOK OLDU

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Bakanı Tevfik Göksu, Engin Altay'a sert çıktı. Göksu, paylaşımında; "CHP'li Engin Altay'a tek cümle; Haddini bil, sizin karanlık özleminizi biz tarihe gömeli çok oldu" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ALTAY NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan tepki çekecek bir açıklama geldi. Bir televizyon programına konuk olan Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken CHP zihniyetini de açığa vurdu. Merhum Başbakan Adnan Menderes'ten örnek veren Altay, 'Umarım Erdoğan da sonu benzemesin Menderes'e' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 168 TÜMÜ
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Defolup gitsinler Türkiye’den ! İstemiyoruz bu hainleri !
    Cevapla
  • Yildiz muzaffer 2 yıl önce Şikayet Et
    Adama kizma in kendine yakisan soylemis bunda ne var canim
    Cevapla
  • 571 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türkiye düşmanlarını Allah başımıza getirmesin Müslümanlarda uyanık olsun inşallah
    Cevapla
  • Erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mızıkçılık çıkarıyor yenildiğinde çocuklar gibi öp bükemediğin eli
    Cevapla
  • yörükoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Millet olarak ",kendisine ve ipini tutanlara 15 Temmuzu hatırlatıyoruz. "
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR